
Krāsnī ceptās jēra ribiņas būs lieliskas kā pamats greznākās pusdienās vai vakariņās. Gaļu pasniedz ar salātiem vai krāsnī ceptiem kartupelīšiem.
Ar asu nazi veic romba žogam līdzīgus iegriezumus ribiņu daļā, kur ir tauku slānis.
Sajauc sinepes ar piparmētru mērci. Iegūto masu pēc tam ziež virsū ribiņām, lai tās būtu pilnībā noklātas.
Padoms: piparmētru mērci var pagatavot mājās no sakapātām piparmētru lapiņām un baltvīna etiķa. Ja mērci gribas maigāku, etiķa vietā izmanto izkausētu sviestu.
Uz cepamās pannas liek abus ribiņu gabalus un nostāda tā, lai kauliņi veidotu rāvējslēdzēja rakstu.
Jēru liek cepeškrāsnī uz augšējām restītēm un cep 15-20 minūtes, līdz virspuse kļūst kraukšķīga un jērs izcepies.
Gatavās jēra ribiņas izņem no cepeškrāsns un atpūtina piecas minūtes, pirms sagriešanas individuālās porcijās.