Ceptas jēra ribiņas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 jēra ribas (katrs gabals 200-250g)
jēra ribas (katrs gabals 200-250g)
3 ĒK
3 ĒK pilngraudu sinepes
pilngraudu sinepes
2 ĒK
2 ĒK piparmētru mērce
piparmētru mērce
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Krāsnī ceptās jēra ribiņas būs lieliskas kā pamats greznākās pusdienās vai vakariņās. Gaļu pasniedz ar salātiem vai krāsnī ceptiem kartupelīšiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ar asu nazi veic romba žogam līdzīgus iegriezumus ribiņu daļā, kur ir tauku slānis.
    Sajauc sinepes ar piparmētru mērci. Iegūto masu pēc tam ziež virsū ribiņām, lai tās būtu pilnībā noklātas.

    Padoms: piparmētru mērci var pagatavot mājās no sakapātām piparmētru lapiņām un baltvīna etiķa. Ja mērci gribas maigāku, etiķa vietā izmanto izkausētu sviestu.

    Uz cepamās pannas liek abus ribiņu gabalus un nostāda tā, lai kauliņi veidotu rāvējslēdzēja rakstu.

    Jēru liek cepeškrāsnī uz augšējām restītēm un cep 15-20 minūtes, līdz virspuse kļūst kraukšķīga un jērs izcepies.

    Gatavās jēra ribiņas izņem no cepeškrāsns un atpūtina piecas minūtes, pirms sagriešanas individuālās porcijās.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form