Ceptas 'ligzdiņas' Lieldienu olām
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g milti
milti
30 g
30 g raugs
raugs
250 ml
250 ml silts piens
silts piens
2
2 olas
olas
70 g
70 g cukurs
cukurs
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
120 g
120 g mīksts sviests
mīksts sviests
50 g
50 g smalki sagrieztas citrona miziņas
smalki sagrieztas citrona miziņas
1
1 olu dzeltenums
olu dzeltenums
 
sviests
sviests
 
rozīnes
rozīnes
 
sasmalcināti rieksti, ķimenes vai sezama sēkliņas
sasmalcināti rieksti, ķimenes vai sezama sēkliņas
  • Kliņģeri
  • Lieldienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Lieldienu "ligzdiņas", kas ceptas krāsoto olu daiļai pasniegšanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tortes cepamo formu ieziež ar sviestu.

    Miltus iesijā traukā, pa vidu uztaisa bedrīti, kurā iedrupina raugu, pielej nedaudz silta piena, cukuru un iejauc ieraugu.

    Pārsedz ar dvieli un siltā vietā raudzē 15 minūtes, tad pievieno nomazgātas, nosusinātas rozīnes, kausētu sviestu, iejauc mīklu, apsedz un raudzē vēl 30 minūtes.

    Galdu nosijā ar miltiem, liek mīklu un izveido no miklas tādus kā mazus kliņģerīšus (ligzdiņas). Ligzdiņas 15 minūtes uzraudzē.

    Cepamo krāsni uzkarsē līdz 190*C. Ligzdiņas liek uz plāts. Pārziež ar olu, pārkaisa sasmalcinātus riekstus, ķimenes, sezama sēkliņas vai ko citu.

    Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Atdzesē, ligzdiņās liek krāsotas olas un pasniedz galdā.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form