Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Restorāna cienīga maltīte, kuras pagatavošanai ieteicams gatavoties jau laikus, lai pīles kājiņas varētu kārtīgi iemarinēties. Bet rezultāts būs tā vērts – smalkas vakariņas ar kārtīgi izceptu pīles kājiņu, karstiem pupiņu salātiem un kāpostu lapām.
13Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 TKtimiāns2 TKrozmarīns4 ĒKjūras sāls6 gab.pīles kājas (katra ap 190g)700 gzosu tauki1 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas70 gcūkgaļas cauraudža šķiņķis svaigas rozmarīna lapiņas salvija1 gab.lapu kāposts410 gkonservētas baltās pupiņas

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc sakapātās timiāna lapiņas, rozmarīnu un sāli. Garšvielu maisījumā apviļā pīles kājiņas un atstāj bļodā iemarinēties. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un notur ledusskapī divas līdz četras dienas, katru dienu nolejot lieko šķidrumu.

2

Kad pīles kājas izmarinējušās, tās noskalo zem auksta ūdens, nosusina un sagatavo cepšanai.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160oC.

4

Zosu taukus liek uz cepamās pannas un cepeškrāsnī iekšā – kad tauki izkusuši, tiem virsū liek pīles kājiņas, timiāna zariņus un rozmarīna zariņus. Visu apsedz ar foliju un cep 2,5 stundas.

5

Kad cepšanas laiks pusē, pīles kājiņas apgriež otrādi, lai vienmērīgi izceptos.

6

Pēc tam pīles kājiņas mazliet atdzesē taukos, taču pirms tauki sastingst, pīles kājiņas ņem no tiem laukā un notecina. Pīli liek dziļā traukā un aplej ar zosu taukiem – tas nepieciešams, lai pīles kājiņas varētu uzglabāt ledusskapī.

7

Pasniegšanai: cepeškrāsni uzkarsē līdz 240oC.

8

Pīles kājas ņem laukā no taukiem un liek uz karstas pannas ar ādas klāto pusi uz leju un apbrūnina. Pēc tam ar visu pannu liek cepeškrāsnī, pievienojot garšaugus, un cep aptuveni 15 minūtes.

9

Kamēr pīle cepas, lielā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, kas sagriezts smalkos kubiņos. Pievieno sagrieztas ķiploka daiviņas un cauraudža kubiņus un visu cep aptuveni 10 minūtes. Pievieno arī dažas salvijas lapas un rozmarīnu.

10

Kāposta lapas noblanšē verdošā sālsūdenī aptuveni minūti. Pēc tam nokāš, atvēsina zem aukstas ūdens strūklas un nosusina.

11

Pannai, kurā apcepts šķiņķis un sīpoli, pievieno nokāstas pupiņas un aptuveni 150 ml verdošu ūdeni (vai karstu buljonu). Visu sutina aptuveni piecas minūtes. Pēc tam masai pievieno sagrieztas kāpostu lapas, lai tās uzsiltu.

12

Pēc tam pannas saturu sadala starp sešiem karstiem šķīvjiem, pa virsu liekot pīles kājiņu. Apslaksta ar nedaudz olīveļļas.

Labu apetīti!

Padoms: zosu taukus pēc gatavošanas nevajag izmest – tos dažādiem cepešiem un krāsnī ceptiem kartupeļiem var izmantot līdz pat sešām reizēm. Pēc gatavošanas tos pārliec noslēgtā traukā un glabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!