Pildīt var ne tikai kabačus, bet arī sēnes – pamēģini gardās portobello sēnes, kurās salikti spināti un siers. Recepti piedāvā Justīne un Monika no bloga "Divi10.com".
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 Portobello sēnes4 "Trikata" Sniega bumbas ar baraviku garšu saujaspināti sīpols4 ķirštomāti olīveļļa sāls pipari

Sagatavošana

1

Portobello sēnes uzmanīgi notīri ar salveti un ar nazi izgriez sēnēm kātiņus, nemet tos ārā.

2

Sagriez sīpolu un sēņu kātiņus. Pannā uz plīts ielej nedaudz eļļu un apcep sīpolus ar sēņu kātiņiem, pievieno sāli un piparus. Kad sīpoli apbrūnējuši, nogriez uguni un, kamēr panna vēl karsta, pie sīpoliem iemaisi spinātus, līdz tie noplok.

3

Uzsildi cepeškrāsni 180 grādus karstu.

4

Apslaki sēnes ar eļļu un kārto uz cepamās pannas, uz kuras uzklāts cepamais papīrs.

5

Pildi katru sēni ar apceptajiem sīpoliem un spinātiem. Tad sadrupini virsū "Sniega bumbas", smalki sakapātus lociņus un uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus.

6

Liec cepeškrāsnī cepties aptuveni 10-12 minūtes.

Pasniedz kā piedevu grilētiem gaļas ēdieniem, salātiem vai ēd tāpat.

Padoms: siltā laikā sēnes var cept arī ārā uz grila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!