Ceptas reņģes želejā
Foto: Daiga Kubile
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
reņģes
reņģes
 
milti
milti
 
sīpoli
sīpoli
 
melnie pipari
melnie pipari
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
krustnagliņa
krustnagliņa
 
laurlapa
laurlapa
 
ķiploks
ķiploks
Marinādei
1 l
1 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
6 ĒK
6 ĒK etiķis
etiķis
2 gab.
2 gab. želatīna paciņas
želatīna paciņas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Par šo uzkodu pavisam noteikti var teikt – siekala līdz zemei! Nu, protams, tie, kam garšo reņģes. Bet lielākā daļa vīriešu kārtas pārstāvju pavisam noteikti būs stāvā sajūsmā par šo pikanto un sātīgo uzkodu. Kā viņi teiktu: "Izcila zacene!" Recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" iesaka Daiga Kubile.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Reņģes iztīra, apviļā miltos un apcep.

    Ceptas reņģes želejā
    Foto: Daiga Kubile

    Uz tās pašas pannas apcep pusripās sagrieztu sīpolu.

    Ceptas reņģes želejā
    Foto: Daiga Kubile

    Apceptās reņģes saliek traukā, pa virsu liek saceptos sīpolus.

    Traukā liek melnos piparus, smaržīgos piparus, krustnagliņu, laurlapu, ķiploku.

    Trauka saturu pārlej ar marinādi. Marinādi gatavo no ūdens (1 l), cukura (2 ĒK), sāls (1 ĒK), etiķa (6 ĒK) un želatīna (divas paciņas – drošības garants, ka tiešām saželēs).

    Ceptas reņģes želejā
    Foto: Daiga Kubile

    Trauku atdzesē un liek ledusskapī, lai saželē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.