
Par šo uzkodu pavisam noteikti var teikt – siekala līdz zemei! Nu, protams, tie, kam garšo reņģes. Bet lielākā daļa vīriešu kārtas pārstāvju pavisam noteikti būs stāvā sajūsmā par šo pikanto un sātīgo uzkodu. Kā viņi teiktu: "Izcila zacene!" Recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" iesaka Daiga Kubile.
Reņģes iztīra, apviļā miltos un apcep.

Uz tās pašas pannas apcep pusripās sagrieztu sīpolu.

Apceptās reņģes saliek traukā, pa virsu liek saceptos sīpolus.
Traukā liek melnos piparus, smaržīgos piparus, krustnagliņu, laurlapu, ķiploku.
Trauka saturu pārlej ar marinādi. Marinādi gatavo no ūdens (1 l), cukura (2 ĒK), sāls (1 ĒK), etiķa (6 ĒK) un želatīna (divas paciņas – drošības garants, ka tiešām saželēs).

Trauku atdzesē un liek ledusskapī, lai saželē.
Lai labi garšo!