
Ļoti gards paēdiens pie kartupelīšiem – apceptas un iemarinētas reņģes. Ja gatavojies tās ēst jau nākamajā rītā, marinādi gatavo stiprāku, tad tās būs izcili gardas.
Reņģes iztīra, apcep no katras puses pa vienai minūtei sakarsētā eļļā, pirms tam apviļājot miltos un sakultā olā. Pēc tam reņģes atdzesē.
Gatavo marinādi. Ūdenim pievieno etiķi, gabaliņos sagrieztu burkānu, vienu sašķēlētu sīpolu, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, dažus smaržīgos piparus, sāli, melnos piparus. Visu lēnām uzkarsē, pavāra piecas minūtes. Ļauj atdzist.
Atdzisušās reņģēs sakārto aizvākojamā traukā, pārlej ar uzvārītu un atdzesētu marinādi, aizvāko un liek ledusskapī uz nakti.
Ievēro – ja marinētās reņģes ēdīsi nākamajā rītā, marinādi jātaisa stiprāku, ja vēlāk – vājāku.
Iesūtīja: Silvija