Ceptas marinētas reņģes
Foto: Privātais arhīvs
2.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
reņģes
reņģes
 
milti
milti
 
sakulta ola
sakulta ola
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Marinādei:
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
50 ml
50 ml galda etiķis
galda etiķis
1
1 burkāns
burkāns
1
1 sīpols
sīpols
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 lauru lapas
lauru lapas
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti gards paēdiens pie kartupelīšiem – apceptas un iemarinētas reņģes. Ja gatavojies tās ēst jau nākamajā rītā, marinādi gatavo stiprāku, tad tās būs izcili gardas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Reņģes iztīra, apcep no katras puses pa vienai minūtei sakarsētā eļļā, pirms tam apviļājot miltos un sakultā olā. Pēc tam reņģes atdzesē.

    Gatavo marinādi. Ūdenim pievieno etiķi, gabaliņos sagrieztu burkānu, vienu sašķēlētu sīpolu, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, dažus smaržīgos piparus, sāli, melnos piparus. Visu lēnām uzkarsē, pavāra piecas minūtes. Ļauj atdzist.

    Atdzisušās reņģēs sakārto aizvākojamā traukā, pārlej ar uzvārītu un atdzesētu marinādi, aizvāko un liek ledusskapī uz nakti.

    Ievēro – ja marinētās reņģes ēdīsi nākamajā rītā, marinādi jātaisa stiprāku, ja vēlāk – vājāku.

    Iesūtīja: Silvija

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form