Krāsnī cepti artišoki ar ķiplokiem un citronu sulu
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienkārša, taču reizē arī pietiekami īpaša recepte ar Vidusjūras vēsmām. Tā kā artišoki ir dienvidnieku virtuves sastāvdaļa, tos bieži vien gatavo ar olīveļļu, garšvielām un citronu sulu. Šo maltīti, līdzīgi kā apceptus kartupeļus, var baudīt tāpat vai kopā ar zivīm vai gaļu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

Sagatavo artišokus – var izmantot svaigus, taču tad jārēķinās, ka maltīte nebūs no lētajām un tos nepieciešams pirms apcepšanas novārīt ūdenī ar garšvielām un citroniem. Pirms tam nogriež kātiņus, noplēš ārējās lapiņas un sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās.

Ja izmanto konservētus vai marinētus artišokus, tos nokāš un nosusina. Saldētos artišokus atkausē.

Vidēji lielā bļodā sajauc olīveļļu ar saspiestām ķiploku daiviņām, sāli un pipariem. Pēc tam pievieno artišoku gabaliņus un kārtīgi apviļā eļļā un garšvielās.

Artišokus pēc tam liek cepamajā traukā un cep cepeškrāsnī 15-18 minūtes.

Kad tie gatavi, izņem, apkaisa ar sāls graudiņiem un aplaista ar svaigu citronu sulu.

Pasniedz tāpat vai kopā ar kādu mērci, zaļumiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form