Cepti baklažāni aromātiskā valriekstu mērcē
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
8
8 nelieli baklažāni
nelieli baklažāni
Sacivi mērcei
1 glāze
1 glāze valriekstu kodoli
valriekstu kodoli
3/4 glāze
3/4 glāze baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
3
3 sīpoli
sīpoli
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas vistas buljons
vistas buljons
3
3 maltas krustnagliņas
maltas krustnagliņas
1/3 TK
1/3 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK maltas koriandra sēkliņas
maltas koriandra sēkliņas
8
8 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1/2 TK
1/2 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
  • Ass un pikants ēdiens
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gruzīnu nacionālā virtuve
  • Gruzijā iecienīta uzkoda: ceptas vai grilētas baklažānu šķēlītes krēmīgā valriekstu mērcē, ko dēvē par sacivi. Īpaši labi garšos pāris stundas pēc pagatavošanas, kad baklažāni būs piesūkušies ar mērces bagātīgo aromātu buķeti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Baklažānus sagriež šķēlēs, apsāla. Pēc ~20 minūtēm nolej šķidrumu, nosusina šķēles papīra dvielī. Pannā uzkarsētā eļļā apcep tās no abām pusēm zeltainas. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.

    Gatavo sacivi mērci. Riekstus sausā pannā apgrauzdē, noloba miziņas. Riekstus virtuves kombainā vai gaļas mašīnā samaļ kopā ar nomizotiem ķiplokiem, sīpoliem, pipariem un sāli.

    Masai pieliek samaltas koriandra sēkliņas, iemaisa vistas buljonu (tik daudz, lai mērce pēc konsistences līdzinātos pabiezam skābajam krējumam) un liek vārīties minūtes demit.

    Tad pievieno etiķī iemaisītas garšvielas – kanēli, krustnagliņas, melnos piparus – un pavāra vēl 10 minūtes.

    Baklažānus kārto uz šķīvja un pārlej ar sacivi mērci.

    Uzkoda lieliski garšo gan vēl silta, gan nākamajā dienā, kad baklažāni piesūkušies ar aromātisko mērci.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form