Cepti baklažāni aromātiskā valriekstu mērcē
Foto: Shutterstock

Gruzijā iecienīta uzkoda: ceptas vai grilētas baklažānu šķēlītes krēmīgā valriekstu mērcē, ko dēvē par sacivi. Īpaši labi garšos pāris stundas pēc pagatavošanas, kad baklažāni būs piesūkušies ar mērces bagātīgo aromātu buķeti.

Baklažānus sagriež šķēlēs, apsāla. Pēc ~20 minūtēm nolej šķidrumu, nosusina šķēles papīra dvielī. Pannā uzkarsētā eļļā apcep tās no abām pusēm zeltainas. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.

Gatavo sacivi mērci. Riekstus sausā pannā apgrauzdē, noloba miziņas. Riekstus virtuves kombainā vai gaļas mašīnā samaļ kopā ar nomizotiem ķiplokiem, sīpoliem, pipariem un sāli.

Masai pieliek samaltas koriandra sēkliņas, iemaisa vistas buljonu (tik daudz, lai mērce pēc konsistences līdzinātos pabiezam skābajam krējumam) un liek vārīties minūtes demit.

Tad pievieno etiķī iemaisītas garšvielas – kanēli, krustnagliņas, melnos piparus – un pavāra vēl 10 minūtes.

Baklažānus kārto uz šķīvja un pārlej ar sacivi mērci.

Uzkoda lieliski garšo gan vēl silta, gan nākamajā dienā, kad baklažāni piesūkušies ar aromātisko mērci.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form