Foto: Shutterstock
Ļoti ātri pagatavojama uzkoda, kuru var pasniegt kopā ar ceptām zivīm, tīģergarnelēm un citām jūras veltēm vai arī kā pamatēdienu. Cepti kalmāri lieliski saderas ar pannā apceptiem sparģeļiem vai jebkuriem citiem apceptiem dārzeņiem. Kalmārus var grilēt arī uz oglēm.
15Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 ĒKolīveļļa4 kalmāri6 sparģeļi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Sakarsē pannu ar eļļu. Tikmēr garenvirzienā pārgriež kalmāru un iekšpusi ar nazi viegli sagriež rombveidā. Ja nepieciešams, pirms tam iztīra kalmāra skrimšļus un iekšējo plēvīti.

2

Ja sparģeļi lieli un resni, tos garenvirzienā pārgriež uz pusēm.

3

Liek kalmārus karstajā eļļā ar sagraizīto sānu uz leju, tajā pašā pannā liek sparģeļus.

4

Pēc 2 minūtēm kalmārus apgriež apkārt un turpina cept vēl 1 - 2 minūtes. Kad kalmārs apcepies un sarullējies, to noņem no pannas un sagriež kumosa lieluma gabalos, sajauc ar sparģeļiem.

5

Apslacina ar citronu sulu, dažām lāsēm olīveļļu, viegli apkaisa ar sāli un pipariem.

6

Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!