Cepeškrāsnī gatavots kālis ar sinepju un mārrutku mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 kāļi
kāļi
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1/2 TK
1/2 TK jūras sāls
jūras sāls
Mērcei:
2 ĒK
2 ĒK liesa majonēze
liesa majonēze
2 ĒK
2 ĒK bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
2 TK
2 TK pilngraudu sinepes
pilngraudu sinepes
1 TK
1 TK mārrutki
mārrutki
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Karsta un smaržīga uzkoda no latviešu virtuvei tik tuvā kāļa. Šoreiz kālis pagatavots gluži kā frī kartupelīši, klāt pasniedzot pikantu sinepju mērcīti, kam pievienoti arī mārrutki.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

    Nomizotus kāļus pārgriež uz pusēm un ieliek bļodā ar vēsu ūdeni, lai tie nepaliktu brūni.

    Ņem pa vienai kāļa pusītei un sagriež centimetru biezās šķēlēs. Pēc tam šķēles sagriež salmiņos. Sagrieztos kāļu salmiņus tur aukstā ūdenī.

    Sagatavo cepamo pannu, kas izklāta ar cepampapīru. Nokāš kāļu salmiņus un nosusina.

    Kāļus izkārto uz cepamās pannas un aplaista ar olīveļļu. Visu apbārsta ar jūras sāli.

    Kāļus liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Pēc tam kāļu salmiņus apgriež otrādi un cep vēl 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini.

    Kamēr kāļi cepas, gatavo mērci – majonēzi sajauc ar jogurtu, sinepēm un pievieno mārrutkus. Visu kārtīgi samaisa. Mērci saliek mazās bļodiņās.

    Kāļus pasniedz uz šķīvja kopā ar mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form