Cepti loki ar riekstiem un čili
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šādi sagatavotus pikantus lokus var pasniegt ar rīsiem, ceptu zivi un putnu gaļu. Visvieglāk lokus būs pagatavot vokpannā, bet tos var cept arī parastajā pannā.

Čili piparu iztīra no sēklām un sagriež smalkās stērbelītēs. Smalki sakapā ķiploku. Nomizo ingveru un smalki sagriež. Lokus sagriež nelielos gabaliņos.

Pannā sakarsē pusi no eļļas, pievieno riekstus un apcep tos brūnus. Izņem riekstus no pannas, noliek malā. Pannā ielej atlikušo eļļu, sakarsē. Karstā eļļā liek čili, ķiploku un ingveru, maisot cep dažas sekundes. Pievieno lokus un maisot karsē apmēram divas minūtes, pievieno ēdamkaroti ūdens un turpina karsēt vēl kādu minūti.

Pastumj apceptos zaļumus malā, ielej pannā austeru mērci, uzvāra un iemaisa apceptos zaļumus. Pārkaisa ar riekstiem, pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form