Cepti loki ar riekstiem un čili
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 TK
2 TK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
30 g
30 g Indijas rieksti
Indijas rieksti
1/2
1/2 čili pipars
čili pipars
1
1 liela ķiploku daiviņa
liela ķiploku daiviņa
2.5
2.5 cm ingvers
cm ingvers
150 g
150 g sīpolloki
sīpolloki
3 ĒK
3 ĒK austeru mērce
austeru mērce
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šādi sagatavotus pikantus lokus var pasniegt ar rīsiem, ceptu zivi un putnu gaļu. Visvieglāk lokus būs pagatavot vokpannā, bet tos var cept arī parastajā pannā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Čili piparu iztīra no sēklām un sagriež smalkās stērbelītēs. Smalki sakapā ķiploku. Nomizo ingveru un smalki sagriež. Lokus sagriež nelielos gabaliņos.

    Pannā sakarsē pusi no eļļas, pievieno riekstus un apcep tos brūnus. Izņem riekstus no pannas, noliek malā. Pannā ielej atlikušo eļļu, sakarsē. Karstā eļļā liek čili, ķiploku un ingveru, maisot cep dažas sekundes. Pievieno lokus un maisot karsē apmēram divas minūtes, pievieno ēdamkaroti ūdens un turpina karsēt vēl kādu minūti.

    Pastumj apceptos zaļumus malā, ielej pannā austeru mērci, uzvāra un iemaisa apceptos zaļumus. Pārkaisa ar riekstiem, pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form