Foto: Shutterstock
Šādi saceptus siera gabaliņus var glabāt burkā ledusskapī un pievienot, kad nepieciešams, salātiem. Marinēt un pēc tam cept var jebkuru nekūstošu svaigo sieru, kā arī tofu. Tā kā marinādē tiek izmantota sojas mērce, piemērotāki būs mazsālīti sieri. Marināde piešķir sieram jaunu, patīkamu garšas buķeti, veidojot saderību ar dažādiem lapu salātiem.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gsiers1 ĒKkukurūzas milti1 ĒKsezama eļļa1 ĒKsojas mērce1 ĒKrīsu etiķis1 ĒKūdens

Sagatavošana

1

Sieru sagriež nelielos kubiņos. Lielā bļodā sajauc marinādi un tajā iemaisa siera gabaliņus. Atstāj sieru marinēties ledusskapī vismaz 30 minūtes vai visu nakti. Ja sieru marinē ilgāk par 30 minūtēm, būtu vēlams ar karoti ik pa brīdim sieru samaisīt.

2

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Šķīvī ieber kukurūzas miltus, tajos apvārta siera kubiņus un liek uz cepamās plāts. Kukurūzas milti veidos sieram kraukšķīgu garoziņu, bet var cept arī bez miltiem.

3

Siera kubiņus kārto uz cepamās plāts vienā kārtā, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 - 45 minūtes, līdz siers zeltains un kraukšķīgs. Cepšanas ilgums atšķirīgiem siera veidiem var būt atšķirīgs.

4

Pasniedz ar zaļajiem lapu salātiem un eļļas-etiķa mērci. Kraukšķīga garoziņa būs tikai svaigi ceptiem kubiņiem, bet, ja siera kubiņus glabās ledusskapī, kraukšķīgā garoziņa izzudīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!