Cepti pildītie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem
Foto: Shutterstock
1.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 ķirbīši
ķirbīši
2 ĒK
2 ĒK sviests (papildu sviests ķirbīšu apsmērēšanai)
sviests (papildu sviests ķirbīšu apsmērēšanai)
2 TK
2 TK brūnais cukurs (papildu cukurs ķirbīšu apkaisīšanai)
brūnais cukurs (papildu cukurs ķirbīšu apkaisīšanai)
1
1 ābols
ābols
sauja
sauja dzērvenes
dzērvenes
2 ĒK
2 ĒK auzu pārslas
auzu pārslas
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
2 ĒK
2 ĒK drupinātas mandeles
drupinātas mandeles
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Atraktīvi un kārdinoši, pildīti mazie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem. Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Nelielā bļodiņā izkausē apmēram vienu ēdamkaroti sviesta.

    Pārgriež mazos ķirbīšus uz pusēm, izņem sēklas un liek iztīrītās pusītes uz sagatavotās plāts. Apsmērē ķirbīšu puses ar kausētu sviestu un apkaisa ar brūno cukuru.

    Nomizo ābolu, izņem serdi un sagriež mīkstumu nelielos gabaliņos. Samaisa ar dzērvenēm, pilngraudu auzu pārslām, kanēli, brūno cukuru un drupinātām mandelēm.

    Ķirbīšus pilda ar sagatavoto pildījumu, beigās pa virsu liek gabaliņos sagrieztu sviestu. Liek ķirbīšus karstā cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, tad apsedz ķirbīšus ar foliju un turpina cept 15 minūtes, līdz ķirbis mīksts un izcepies. Pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form