Foto: Shutterstock
Atraktīvi un kārdinoši, pildīti mazie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem. Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem.
90Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ķirbīši2 ĒKsviests (papildu sviests ķirbīšu apsmērēšanai)2 TKbrūnais cukurs (papildu cukurs ķirbīšu apkaisīšanai)1 ābols saujadzērvenes2 ĒKauzu pārslas0.5 TKkanēlis2 ĒKdrupinātas mandeles

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Nelielā bļodiņā izkausē apmēram vienu ēdamkaroti sviesta.

2

Pārgriež mazos ķirbīšus uz pusēm, izņem sēklas un liek iztīrītās pusītes uz sagatavotās plāts. Apsmērē ķirbīšu puses ar kausētu sviestu un apkaisa ar brūno cukuru.

3

Nomizo ābolu, izņem serdi un sagriež mīkstumu nelielos gabaliņos. Samaisa ar dzērvenēm, pilngraudu auzu pārslām, kanēli, brūno cukuru un drupinātām mandelēm.

4

Ķirbīšus pilda ar sagatavoto pildījumu, beigās pa virsu liek gabaliņos sagrieztu sviestu. Liek ķirbīšus karstā cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, tad apsedz ķirbīšus ar foliju un turpina cept 15 minūtes, līdz ķirbis mīksts un izcepies. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!