Cepti pildītie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem
Foto: Shutterstock
1.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Atraktīvi un kārdinoši, pildīti mazie ķirbīši ar dzērvenēm un riekstiem. Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Nelielā bļodiņā izkausē apmēram vienu ēdamkaroti sviesta.

Pārgriež mazos ķirbīšus uz pusēm, izņem sēklas un liek iztīrītās pusītes uz sagatavotās plāts. Apsmērē ķirbīšu puses ar kausētu sviestu un apkaisa ar brūno cukuru.

Nomizo ābolu, izņem serdi un sagriež mīkstumu nelielos gabaliņos. Samaisa ar dzērvenēm, pilngraudu auzu pārslām, kanēli, brūno cukuru un drupinātām mandelēm.

Ķirbīšus pilda ar sagatavoto pildījumu, beigās pa virsu liek gabaliņos sagrieztu sviestu. Liek ķirbīšus karstā cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, tad apsedz ķirbīšus ar foliju un turpina cept 15 minūtes, līdz ķirbis mīksts un izcepies. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form