Foto: Privātais arhīvs
"Puķkāposts ir ļoti pateicīgs dārzenis to var cept, vārīt, sautēt, ēst svaigu. Atkarībā no tā, kādu rezultātu vēlamies sasniegt. Ja mūsu plāns ir pagavot sātīgu, bet pavasarīgi vieglu maltīti, iesaku puķkāpostu cept krāsnī kopā ar olīveļļu un garšvielām. Šī ēdiena īpašā sastāvdaļa ir cietais siers.
35Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
600 gsvaigs puķkāposts1 TKžāvēta raudene2 ĒKextra virgin olīveļļa40 gsmalki rīvēts cietais siers Džiugas dīgsti vai sīpollociņi pēc garšassāls, svaigi malti melnie pipari JOGURTA MĒRCEI:1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos1 plānās šķēlītēs sagriezta ķiploka daiviņa eļļa cepšanai100 mlbezpiedevu vai grieķu jogurts1 ĒKfranču sinepes pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Puķkāpostu sadala 2-3 cm lielos gabaliņos. Liek cepamtraukā, pārslaka ar olīveļļu, pievieno žāvēto raudeni, piparus un sāli. Izmaisa.

3

Liek cepties krāsnī, pēc 20 minūtēm puķkāposta gabaliņus pārber ar rīvēto sieru un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 5 minūtēm vai kamēr puķkāposts ir izcepies mīksts.

4

Pasniedz siltu kopā ar jogurta mērci.

5

Mērces pagatavošana: uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, kamēr kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un cep vēl 2 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Trauciņā sajauc jogurtu kopā ar sinepēm, pievieno sāli pēc garšas. Iemaisa apceptos sīpolus un ķiploku.

6

Pasniedzot dekorē ar dīgstiem vai sagrieztiem sīpollokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!