Cepti puķkāposti ar cieto sieru un jogurta mērci
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g svaigs puķkāposts
svaigs puķkāposts
1 TK
1 TK žāvēta raudene
žāvēta raudene
2 ĒK
2 ĒK extra virgin olīveļļa
extra virgin olīveļļa
40 g
40 g smalki rīvēts cietais siers Džiugas
smalki rīvēts cietais siers Džiugas
 
dīgsti vai sīpollociņi
dīgsti vai sīpollociņi
pēc garšas
pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari
Jogurta mērcei:
1
1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
1
1 plānās šķēlītēs sagriezta ķiploka daiviņa
plānās šķēlītēs sagriezta ķiploka daiviņa
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
100 ml
100 ml bezpiedevu vai grieķu jogurts
bezpiedevu vai grieķu jogurts
1 ĒK
1 ĒK franču sinepes
franču sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Citas mērces
  • Dārzeņu ēdieni
  • Salātu mērces
  • Uzkodu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Puķkāposts ir ļoti pateicīgs dārzenis to var cept, vārīt, sautēt, ēst svaigu. Atkarībā no tā, kādu rezultātu vēlamies sasniegt. Ja mūsu plāns ir pagavot sātīgu, bet pavasarīgi vieglu maltīti, iesaku puķkāpostu cept krāsnī kopā ar olīveļļu un garšvielām. Šī ēdiena īpašā sastāvdaļa ir cietais siers.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Puķkāpostu sadala 2-3 cm lielos gabaliņos. Liek cepamtraukā, pārslaka ar olīveļļu, pievieno žāvēto raudeni, piparus un sāli. Izmaisa.

    Liek cepties krāsnī, pēc 20 minūtēm puķkāposta gabaliņus pārber ar rīvēto sieru un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 5 minūtēm vai kamēr puķkāposts ir izcepies mīksts.

    Pasniedz siltu kopā ar jogurta mērci.

    Mērces pagatavošana: uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, kamēr kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un cep vēl 2 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Trauciņā sajauc jogurtu kopā ar sinepēm, pievieno sāli pēc garšas. Iemaisa apceptos sīpolus un ķiploku.

    Pasniedzot dekorē ar dīgstiem vai sagrieztiem sīpollokiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form