Cepti vārītie rīsi ar sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g gargraudu rīsi
gargraudu rīsi
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1
1 sīpols
sīpols
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
3
3 tomāti
tomāti
1 ĒK
1 ĒK tomātu biezenis vai pasta
tomātu biezenis vai pasta
1 TK
1 TK oregano
oregano
1/2 TK
1/2 TK Kajēnas pipari
Kajēnas pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
60 g
60 g Čedaras siers (sarīvēts)
Čedaras siers (sarīvēts)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Nedaudz novārīti un pēc tam apcepti rīsi ar kūstoša Čedaras siera cepurīti. Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Ar šo recepti savus viesus mājas ballītēs un citos gadījumos cienā brazīlieši.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms vārīšanas rīsus kārtīgi noskalo aukstā ūdenī. Pēc tam novāra piecas minūtes verdošā sālsūdenī, nokāš, noskalo zem auksta ūdens un atliek maliņā.

    Dziļā pannā uzkarsē eļļu un apcep smalki sakapātu sīpolu, līdz tas ir mīksts. Pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, sasmalcinātus tomātus (kuriem noņemta miziņa un izņemtas sēklas), tomātu biezeni, oregano, Kajēnas piparus un sāli. Visu apmaisot, pievieno klāt arī novārītos rīsus.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

    Rīsu masu pārliek cepamajā traukā un pārkaisa ar sarīvētu Čedaras sieru. Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pirms pasniegšanas uz dažām minūtēm apbrūnina sieru cepeškrāsns grila režīmā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form