Sauksim lietas īstajos vārdos – olas ir un būs piemērotākā maltīte steidzīgajiem. Un kamēr vien mājās ir kāda ola, tikmēr badā neviens nav nomiris – arī visneprasmīgākais pavārs. Kad klasiskā omlete un vārītas olas apnikušas, var mazliet paspēlēt gardēžos un brokastīs pagatavot avokado – olu laiviņas.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 liels avokado2 olas Sāls, pipari un visas citas tīkamas garšvielas pēc vajadzības sēkliņas pēc izvēles neliels gabaliņš siera svaigi zaļumi dekorēšanai

Sagatavošana

1

Avokado noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, un ar tējkaroti iedobītes izgrebj mazliet lielākas. Izgrebto avokado mīkstumu var notiesāt uzreiz.

2

Iegūtās laiviņas liek uz cepešpannas, katrā avokado pusītē iekaisa mazliet garšvielu un rūpīgi iesit pa olai. Var gadīties, ka olas līst pāri iedobītes malām – tādā gadījumā lieko baltumu nolej – vai nu izlietnē, vai noglabā ledusskapī un pievieno nākamās dienas omletei. Uzkaisa vēl mazliet garšvielu, sēkliņu un rīvētu garšvielu un like cepties 200 grādu karstumā 20 – 25 minūtes.

3

Precīzs cepšanas ilgums atkarīgs no personīgās gaumes – cik gatavs olas dzeltenums garšo labāk, bet ar 25 minūtēm pilnīgi pietiek, lai iegūtu viscauri izcepušos olu.

Kamēr cepas, tikmēr var pagūt ij dušā ieskriet, ij rīta ziņas izlasīt. Pa to laiku - acīm un vēderam tīkamas brokastis gatavas! Tiem, kas avokado līdz šim ēduši vien svaigā veidā, pārsteigums būs dūmainā garša, kādu šis auglis iegūst cepšanas procesā.

Un vēl - tiem, kas olas neēd, sakot, ka tās nelabi ož – pamēģiniet veikalos nopērkamās sprostos turēto vistu olas aizstāt ar lauku olām. Būs pavisam cita garša, un cita smarža arīdzan.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!