Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Skaidrs, ka zivis ikdienā mēs ēdam mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc šī viegli īstenojamā recepte ir vēl viens atgādinājums tam, ka zivis var pagatavot ļoti dažādi un garšīgi. Šai receptei piemīt Vidusjūras noskaņa, ko piešķir pesto, ķirštomāti un olīvas, tāpēc tā lieliski piestāv šai sezonai, kad saules siltums mūs vēl pilnībā nelutina.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 šķēlēs sagrieztas fenheļa saknes2 ĒKbazilika pesto75 gmīksts sviests4 jūras asari olīveļļa200 gķirštomāti ķekaros100 gmelnās olīvas bez kauliņiem svaigs baziliks dekorēšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

2

Liec fenheli gatavoties verdošā ūdenī aptuveni 5-7 minūtes. Pēc tam kārtīgi nosusini fenheli, lai tas labi izceptos. Izkārto fenheli uz cepamās plāts, kur tiks cepta zivs.

3

Samaisi bļodiņā pesto ar sviestu un iesmērē zivi ar šo masu dažās vietās. Sviestu var iesmērēt arī zivij pa vidu, tad gaļa būs sulīgāka. Liec zivi virs izkārtotā fenheļa un cep aptuveni 10 minūtes.

4

Tad pievieno tomātus, kas sadalīti vairākos ķekaros, olīvas un apslaki visu ar olīveļļu. Liec atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 10-15 minūtes, līdz zivs ir gatava.

Pasniedzot izdekorē ēdienu ar svaigām bazilika lapām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!