Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Ātri pagatavojami ēdieni
Citi saldēdieni
Siera un biezpiena uzkodas
Romantiskas vakariņas
Ziemassvētku receptes
Pasaules Virtuve
Kamambērs ar dzērvenēm un pistācijām greznos ikvienu svinību galdu. Vai kalpos kā garda uzkoda vakaram divvientulībā kamīna priekšā. Katrā ziņā aukstos ziemas mēnešus grūti iedomāties bez šī grēcīgi krēmīgā un aromātiskā ceptā siera.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Gatavošana:
::recepte:
Cepeškrāsni uzkarsē 180 grādus karstu. Sieru izņem no iepakojuma un liek uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru.
Liek krāsnī un cep, līdz siera augšpusīte "uzpūšas" jeb paceļas uz augšu (aptuveni 15 minūtes). Izņem no cepeškrāsns un atdzesē 5-8 minūtes. Atdzesēšana pirms pasniegšanas nepieciešama, jo siers cepoties ritulīša iekšpusē kļūst ļoti karsts.
Kamēr siers cepas, no dzērvenēm sīrupu ielej mazā katliņā un pievieno tam kļavu sīrupu. Ik pa laikam apmaisot, vāra uz nelielas liesmas, līdz šķidruma daudzums samazinājies uz pusi un ieguvis vidēji šķidras mērces konsistenci. Katliņā ieber dzērvenes un visu uzkarsē. Noņem no uguns.
Dzērvenes kopā ar sīrupu pārlej kamambēra sieram. Pārkaisa ar pistācijām un rozmarīna lapiņām.
Recepti sagatavojusi bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu
Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies
šeit.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi
šeit.