Cepts kamambērs ar dzērveņu mērci
Foto: Publicitātes attēls
2.8333 6
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
120 g
120 g Naturek camembert natural siers
Naturek camembert natural siers
350 g
350 g lielogu dzērvenes cukura sīrupā
lielogu dzērvenes cukura sīrupā
1 ĒK
1 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrups
 
sasmalcinātas lapiņas no viena rozmarīna zariņa
sasmalcinātas lapiņas no viena rozmarīna zariņa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Kamambērs ar dzērvenēm un pistācijām greznos ikvienu svinību galdu. Vai kalpos kā garda uzkoda vakaram divvientulībā kamīna priekšā. Katrā ziņā aukstos ziemas mēnešus grūti iedomāties bez šī grēcīgi krēmīgā un aromātiskā ceptā siera.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavošana:

    ::recepte:

    Cepeškrāsni uzkarsē 180 grādus karstu. Sieru izņem no iepakojuma un liek uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru.

    Liek krāsnī un cep, līdz siera augšpusīte "uzpūšas" jeb paceļas uz augšu (aptuveni 15 minūtes). Izņem no cepeškrāsns un atdzesē 5-8 minūtes. Atdzesēšana pirms pasniegšanas nepieciešama, jo siers cepoties ritulīša iekšpusē kļūst ļoti karsts.

    Kamēr siers cepas, no dzērvenēm sīrupu ielej mazā katliņā un pievieno tam kļavu sīrupu. Ik pa laikam apmaisot, vāra uz nelielas liesmas, līdz šķidruma daudzums samazinājies uz pusi un ieguvis vidēji šķidras mērces konsistenci. Katliņā ieber dzērvenes un visu uzkarsē. Noņem no uguns.
    Dzērvenes kopā ar sīrupu pārlej kamambēra sieram. Pārkaisa ar pistācijām un rozmarīna lapiņām.


    Recepti sagatavojusi bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form