Cepts lasis ar kraukšķīgu cietā siera cepurīti
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. laša fileja (~150 g katrs gabaliņš)
laša fileja (~150 g katrs gabaliņš)
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
50 g
50 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
20 g
20 g panko rīvmaize
panko rīvmaize
30 g
30 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK pētersīļi (smalki sakapāti)
pētersīļi (smalki sakapāti)
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Vismaz reizi nedēļā ēdienkartē jāiekļauj zivs – kāpēc lai šoreiz tas nebūtu lasis ar kraukšķīgu siera kārtiņu? To pagatavot it nemaz nebūs sarežģīti, bet rezultāts pārsteigs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā ber sarīvētu Parmezāna vai kādu citu cieto sieru, panko rīvmaizi, sakapātus pētersīļus un sarīvētu citrona miziņu. Pārlej ar izkausēto sviestu un olīveļļu, visu samaisa.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, izkārto laša filejas gabaliņus. Katru gabaliņu apslaka ar mazliet citronu sulas un apkaisa ar sāli un pipariem.

    Virsū laša gabaliņiem liek siera un rīvmaizes masu, lai pilnībā nosedz zivs virsmu.

    Lasi liek cepeškrāsnī un cep 10–12 minūtes. Kad gatavs, izņem no krāsns un pasniedz kopā ar dārzeņiem un vārītiem rīsiem vai kādu citu graudaugu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.