Cepts paltuss ar sieru
Foto: Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pagatavosim vakariņām vai brīvdienu pusdienām paltusu? Pagatavošana gan prasīs laiku un pacietību, bet rezultāts būs ļoti gards! Siera "cepure" šajā receptē viegli kontrastē ar zivs garšu.

Miltus sajauc ar sāli, pipariem un paprikas garšvielu, vienmērīgi apmaisa un apvārta miltu masā zivs gabaliņus.

Zivi kārto karstumizturīgā traukā un pārlej ar izkausētu sviestu un citrona sulu.
Iepriekš sasilda cepeškrāsni grila režīmā un apcep zivs gabaliņus dažas minūtes, līdz tie kļūst pavisam viegli brūni. Apgriež zivs gabalus uz otru pusi un apcep vēl pāris minūtes.

Cepurītēm sajauc majonēzi ar sarīvēto sieru un sinepēm.

Olbaltumu sakuļ vidēji stingrās putās un sajauc ar siera, sinepju un majonēzes maisījumu.

Siera masu ar karoti pārklāj zivs gabaliņiem un cep cepeškrāsnī grila režīmā, pašā zemākajā līmenī, līdz cepurītes pacēlušās un kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz karstu kopā ar vārītiem kartupeļiem, svaigiem vai tvaicētiem dārzeņiem. Lai labi garšo!

Comment Form