Foto: Vida Press
Pagatavosim vakariņām vai brīvdienu pusdienām paltusu? Pagatavošana gan prasīs laiku un pacietību, bet rezultāts būs ļoti gards! Siera "cepure" šajā receptē viegli kontrastē ar zivs garšu.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 paltusa filejas vai steiki2 ĒKkausēts sviests1 TKpaprikas pulveris sāls, pipari milti panēšanai viena neliela citrona sula125 gČedara siers125 mlmajonēze1 TKDižonas sinepes1 olas baltums

Sagatavošana

1

Miltus sajauc ar sāli, pipariem un paprikas garšvielu, vienmērīgi apmaisa un apvārta miltu masā zivs gabaliņus.

2

Zivi kārto karstumizturīgā traukā un pārlej ar izkausētu sviestu un citrona sulu.

3

Iepriekš sasilda cepeškrāsni grila režīmā un apcep zivs gabaliņus dažas minūtes, līdz tie kļūst pavisam viegli brūni. Apgriež zivs gabalus uz otru pusi un apcep vēl pāris minūtes.

4

Cepurītēm sajauc majonēzi ar sarīvēto sieru un sinepēm.

5

Olbaltumu sakuļ vidēji stingrās putās un sajauc ar siera, sinepju un majonēzes maisījumu.

6

Siera masu ar karoti pārklāj zivs gabaliņiem un cep cepeškrāsnī grila režīmā, pašā zemākajā līmenī, līdz cepurītes pacēlušās un kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz karstu kopā ar vārītiem kartupeļiem, svaigiem
vai tvaicētiem dārzeņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!