Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī sautēts trusis ar krāsaniem sezonas dārzeņiem un medus–sinepju mērci.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

trusis malti melnie pipari pēc garšassāls taukvielas sīpoli burkāni selerijas sakne kartupeļi4 timiāna zariņi MĒRCEI:3 ĒKolīveļļa3 ĒKsojas mērce1 ĒKmedus0.5 ĒKsinepes

Sagatavošana

1

Trusi sagriež gabaliņos, ieberzē ar sāli, pipariem, sinepēm un apbrūnina uzkarsētā pannā uz lielas uguns.

2

Liek trusi karstumizturīgā traukā, pievieno aptuveni vienā izmērā sagrieztus dārzeņus, starp dārzeņiem ieliek kādu uz pusēm pārgrieztu ķiploku un sīpolu galviņu, arī lauru lapas un timiāna zariņus. Visu pārlej ar mērci no olīveļļas, medus, sojas mērces un sinepēm.

3

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem

4

Traukam uzliek vāku (cepešpannu pārlāj ar foliju), liek krāsnī uz 45 minūtēm. Noņem vāku (foliju), palielina karstumu līdz 220 grādiem, uz turpina cept vēl 20 minūtes, līdz gaļa un dārzeņi apbrūnējuši.

Iesūtīja: Mellene & vinčiks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!