Cepts trusis ar dārzeņiem un medus–sinepju mērci
Foto: Shutterstock
3.5000 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Cepeškrāsnī sautēts trusis ar krāsaniem sezonas dārzeņiem un medus–sinepju mērci.

Trusi sagriež gabaliņos, ieberzē ar sāli, pipariem, sinepēm un apbrūnina uzkarsētā pannā uz lielas uguns.

Liek trusi karstumizturīgā traukā, pievieno aptuveni vienā izmērā sagrieztus dārzeņus, starp dārzeņiem ieliek kādu uz pusēm pārgrieztu ķiploku un sīpolu galviņu, arī lauru lapas un timiāna zariņus. Visu pārlej ar mērci no olīveļļas, medus, sojas mērces un sinepēm.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem

Traukam uzliek vāku (cepešpannu pārlāj ar foliju), liek krāsnī uz 45 minūtēm. Noņem vāku (foliju), palielina karstumu līdz 220 grādiem, uz turpina cept vēl 20 minūtes, līdz gaļa un dārzeņi apbrūnējuši.

Iesūtīja: Mellene & vinčiks

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form