Ceptu burkānu zupa ar kokosriekstu pienu
Foto: I.Lipska

Bloga absolutsed.lv autore Ilze Lipska, piedaloties BioLoģiski bio zupu izaicinājumā, izvēlējās gatavot ceptu burkānu zupu ar kokosriekstu pienu. Ja zupu gatavo tikai no burkāniem, tad tie vispirms jācep - tā zupa iegūs daudz patīkamāku garšu.

Pagatavošana

Cepeškrāsnī izcep gabalos sagrieztus burkānus, kas pārkaisīti ar jūras sāli, pipariem, un ja ir, var uzlikt pa virsu kādu ķiploka daiviņu. 

Katliņā ieliek sviestu un apcep sīpolus. Tad tiem pievieno burkānus, ūdeni un buljona kubiņus, sāli, ja nepieciešams - 5 minūtes pavāra, pievieno kokosriekstu pienu un sablendē. 

Pasniedz ar krējumu un dīgstiem.

Izmaksas

Aptuveni 5EUR. Dārgākā sastāvdaļa - kokosriekstu piens, kā vietā var likt vienkārši krējumu.

Comment Form