Ceptu dārzeņu salāti ar bez čaumalas vārītu olu
Foto: Katrīna Džeksone, Framedcooks.com
1.3333 3
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Dārzeņu cepšana zināmā mērā ir maģiska. Nav jau tā, ka svaigiem burkāniem būtu kāda vaina, tomēr, ja paņemam tos pašus burkānus, pievienojam nedaudz kartupeļu un biešu, samaisām ar olīveļļu un sāli un cepam, līdz dārzeņiem ir kraukšķīga garoziņa un mīksts vidiņš... Lūk, tā ir Dārzeņu Maģija! Un, ja ceptajiem dārzeņiem pievieno svaigos lapu salātus un pārsedz ar bez čaumalas vārītu olu... Laime pilnīga!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, cepamplātī ieklāj foliju.

Sagrieztos dārzeņus sajauc ar olīveļļu, timiānu, šķipsnu sāls un piparu. Visu ber uz cepamplāts un liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

Īsi pirms pasniegšanas uzvāra olas bez čaumalas. Video pamācība šeit.

Uz šķīvja kārto lapu salātus, kam pāri liek ceptos dārzeņus. Pārslaka ar salātu mērci un "virsotnē" liek vārīto olu.

Pārgriež dzeltenumu, ļaujot tam notecēt uz dārzeņiem kā krēmīgai mērcītei. Pasniedz nekavējoties.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form