Dārzeņu cepšana zināmā mērā ir maģiska. Nav jau tā, ka svaigiem burkāniem būtu kāda vaina, tomēr, ja paņemam tos pašus burkānus, pievienojam nedaudz kartupeļu un biešu, samaisām ar olīveļļu un sāli un cepam, līdz dārzeņiem ir kraukšķīga garoziņa un mīksts vidiņš... Lūk, tā ir Dārzeņu Maģija! Un, ja ceptajiem dārzeņiem pievieno svaigos lapu salātus un pārsedz ar bez čaumalas vārītu olu... Laime pilnīga!
35Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
10 nelieli kartupeļi, sagriezti uz pusēm vai daiviņās2 burkāni, sagriezti ripiņās4 bietes, sagrieztas četrās daļās pāris timiāna zariņi2 ĒKolīveļļa sāls, pipari2 saujasRomiešu salāti (vai citi lapu salāti) Cēzara vai Itāļu salātu mērce2 olas

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, cepamplātī ieklāj foliju.

2

Sagrieztos dārzeņus sajauc ar olīveļļu, timiānu, šķipsnu sāls un piparu. Visu ber uz cepamplāts un liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

3

Uz šķīvja kārto lapu salātus, kam pāri liek ceptos dārzeņus. Pārslaka ar salātu mērci un "virsotnē" liek vārīto olu.

4

Pārgriež dzeltenumu, ļaujot tam notecēt uz dārzeņiem kā krēmīgai mērcītei. Pasniedz nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!