Ceptu plūmju saldējums
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g plūmes
plūmes
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
100 ml
100 ml cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīgs augusta saldējums, kura garšas buķetē izceļas karamelizētās plūmes un medus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Nomazgā plūmes, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Izklāj dziļu cepamo pannu ar foliju, pa virsu kārto plūmes ar pārgriezto malu uz augšu. Nelielā bļodiņā samaisa brūno cukuru ar šķipsnu sāls. Apkaisa plūmes ar cukura un sāls maisījumu un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 20 minūtes, līdz plūmes ir mīkstas un sulīgas. Izņem no krāsns un ļauj atdzist apmēram 5 minūtes.

    Kamēr plūmes krāsnī, nelielā katliņā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, medu un vaniļas ekstraktu. Karsē krējumu, līdz cukurs un medus izšķīduši, apmēram 2 - 3 minūtes.

    Kad plūmes nedaudz atdzisušas, tās ar visām sulām liek blendera traukā. Plūmēm pievieno apmēram 50 ml krējumu un blendē, līdz veidojas gluda plūmju masa. Izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no miziņām.

    Pievieno plūmēm atlikušo krējumu, samaisa un ļauj maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai. Pēc tam plūmju krējumu liek ledusskapī un dzesē vismaz 4 stundas vai visu nakti.

    Atdzesēto plūmju krējumu lej saldējuma mašīnā un pabeidz gatavot saldējumu atbilstoši mašīnas gatavošanas instrukcijai.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form