Ceptu plūmju saldējums
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Burvīgs augusta saldējums, kura garšas buķetē izceļas karamelizētās plūmes un medus.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Nomazgā plūmes, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Izklāj dziļu cepamo pannu ar foliju, pa virsu kārto plūmes ar pārgriezto malu uz augšu. Nelielā bļodiņā samaisa brūno cukuru ar šķipsnu sāls. Apkaisa plūmes ar cukura un sāls maisījumu un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 20 minūtes, līdz plūmes ir mīkstas un sulīgas. Izņem no krāsns un ļauj atdzist apmēram 5 minūtes.

Kamēr plūmes krāsnī, nelielā katliņā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, medu un vaniļas ekstraktu. Karsē krējumu, līdz cukurs un medus izšķīduši, apmēram 2 - 3 minūtes.

Kad plūmes nedaudz atdzisušas, tās ar visām sulām liek blendera traukā. Plūmēm pievieno apmēram 50 ml krējumu un blendē, līdz veidojas gluda plūmju masa. Izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no miziņām.

Pievieno plūmēm atlikušo krējumu, samaisa un ļauj maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai. Pēc tam plūmju krējumu liek ledusskapī un dzesē vismaz 4 stundas vai visu nakti.

Atdzesēto plūmju krējumu lej saldējuma mašīnā un pabeidz gatavot saldējumu atbilstoši mašīnas gatavošanas instrukcijai.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form