Foto: DELFI
Gardi cepumi ar citronu pildījumu - atsvaidzinošais skābums patīkami kontrastēs mīklas saldumam.

Olas samaisa ar cukuru un kuļ līdz cukurs izkusis.

Pievieno dzēstu sodu, kausētu un atdzesētu margarīnu un maisot pa porcijām iemaisa miltus. Maisa līdz mīkla kļūst viendabīga.

1/3 daļu no mīklas liek saldētavā. Atlikušo mīklu izrullē, bet ne biezāku par 5 mm un liek uz ietaukotas cepamās veidnes.

Pildījums: citronu ar visu mizu nomazgā, sagriež gabalos un izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno cukuru un samaisa. Pildījumu ātri liek uz mīklas, lai cukurs nepaspēj izkust.

No saldētavas izņem mīklu, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves pa virsu cepumam ar pildījumu, bet tā, lai mīkla noklātos vienmērīgi pa visu virsmu.

Cepamo plāti liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes 200*C.

Karstu cepumu sagriež gabaliņos.

Iesūtīja:
Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!