Foto: Publicitātes foto
Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienas gaidās, AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas bloga "Lindas virtuve" autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi pagatavojot cepumus ar sēkliņām, kas lieliski iederēsies uz svētku galda.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
100 gmīksts sviests50 gcukurs2 ĒKmedus0.5 TKdzeramā soda2 ĒKkarsts ūdens125 gmilti50 gkokosriekstu skaidiņas100 gpilngraudu auzu pārslas75 gsēkliņas (ķirbju, sezama u.c.)60 gšokolāde dekorēšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Pannu izklāj ar cepamo papīru.

2

Dziļā pannā vai katliņā liek sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsilda un maisot sagaida, līdz cukurs izkusis.

3

Mazā trauciņā sajauc sodu ar karstu ūdeni, pievieno pannas saturam un samaisa.

4

Bļodā samaisa miltus, kokosriekstu skaidiņas, auzu pārslas un sēkliņas. Pievieno pannas saturam un samaisa.

5

Izmantojot karoti, veido apaļus cepumiņus un liek tos vienādos attālumos uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).

6

Cep krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini. Cepšanas procesa laikā cepumu virspusē nedaudz pieplacina ar karotes apakšpusi.

7

Atdzesē cepumus, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns tie būs ļoti mīksti.

8

Viegli pārslaka ar izkausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!