Cepumi ar sēkliņām un šokolādes glazūru
Foto: Publicitātes foto
5.0000 3
20 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g mīksts sviests
mīksts sviests
50 g
50 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
1/2 TK
1/2 TK dzeramā soda
dzeramā soda
2 ĒK
2 ĒK karsts ūdens
karsts ūdens
125 g
125 g milti
milti
50 g
50 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
100 g
100 g pilngraudu auzu pārslas
pilngraudu auzu pārslas
75 g
75 g sēkliņas (ķirbju, sezama u.c.)
sēkliņas (ķirbju, sezama u.c.)
60 g
60 g šokolāde dekorēšanai
šokolāde dekorēšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienas gaidās, AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas bloga "Lindas virtuve" autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi pagatavojot cepumus ar sēkliņām, kas lieliski iederēsies uz svētku galda.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Pannu izklāj ar cepamo papīru.

    Dziļā pannā vai katliņā liek sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsilda un maisot sagaida, līdz cukurs izkusis.

    Mazā trauciņā sajauc sodu ar karstu ūdeni, pievieno pannas saturam un samaisa.

    Bļodā samaisa miltus, kokosriekstu skaidiņas, auzu pārslas un sēkliņas. Pievieno pannas saturam un samaisa.

    Izmantojot karoti, veido apaļus cepumiņus un liek tos vienādos attālumos uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).

    Cep krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini. Cepšanas procesa laikā cepumu virspusē nedaudz pieplacina ar karotes apakšpusi.

    Atdzesē cepumus, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns tie būs ļoti mīksti.

    Viegli pārslaka ar izkausētu šokolādi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form