Cepumi Riekstiņi ar kondensēto pienu
Foto: Privātais arhīvs
2.6000 10
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
3 glāzes
3 glāzes milti
milti
250 g
250 g sviests
sviests
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
2
2 olas
olas
1/2 TK
1/2 TK soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Pildījumam:
bundža
bundža vārīts kondensētais piens
vārīts kondensētais piens
Piederumi:
 
cepumu 'riekstiņi' formiņas
cepumu 'riekstiņi' formiņas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Saldais našķis no bērnības – trauslas smilšu mīklas riekstiņi ar kondensēto pienu. "Šeit būs recepte saldajiem riekstiņiem, ko smuki pasniegt kā dāvanu mīļajiem!" konkursa pieteikumā raksta Kristīne, kura vēlas iegūt vērtīgo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa balvu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Nepieciešama smilšu mīkla (var pats gatavot un var pirkt), vārītais kondensētais piens un formiņas riekstu cepšanai, kā arī ieteiktu konditorejas maisu ar uzgali, lai vieglāk ieklāt krēmu trauslajās formās," norāda receptes autore.

    Sviestu istabas temperatūrā sadrupina ar miltiem, līdz veidojas drupena mīkla.

    Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus puto ar cukuru līdz stingrām putām, tad pievieno dzeltenumus un turpina putot. Beigās pievieno sodu un sāli, vēl mazliet saputo.

    Drupaču mīklai pievieno saputotās olas un visu izmaisa, tad ar rokām izmīca. Ja mīkla līp pie rokām, tad pa ēdamkarotei pievieno miltus, lai nelīp. Mīkla sanāk krēmīgi mīksta, maiga, ne cieta.

    Gatavo mīklu uz 30 minūtēm liek ledusskapī.

    Izņem no ledusskapja un pilda plānā kārtā riekstu formās. Uzsilda krāsni līdz 200 grādiem uz 10 minūtēm. Atdzesē un izņem no formām.

    Krēmu ievieto konditorejas maisiņā un pilda riekstiņā, otru pusīti uzliek virsū.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form