Cepumi 'Saldais pārītis'
Foto: Ilze Vēze - Balode
3.6000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g kviešu milti
kviešu milti
280 g
280 g cukurs
cukurs
100 g
100 g margarīns
margarīns
200 g
200 g kokosriekstu piena cietā daļa no bundžas
kokosriekstu piena cietā daļa no bundžas
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
3 ĒK
3 ĒK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Cepumi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • Laba ideja, kā kompensēt saules trūkumu rudenī, ir saldumu radīšana! Gardēde Ilze Vēze-Balode eksperimentējot ietērpusi iecienītu bērnības dienu saldumu vegāniskā izpildījumā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smilšu mīklu gatavo no kviešu miltiem, 80 gramiem cukura un margarīna, pievienojot šķipsnu sāls. Visas sastāvdaļas sajauc kopā.

    Izveido cepumu formu. 20 minūtes cep 180 grādu temperatūrā cepeškrāsnī ar ventilatoru.

    Veido karameles masu. Kokosriekstu piena cieto daļu no bundžas sajauc ar 200 gramiem cukura, karsē katliņā, līdz iztvaiko liekais mitrums, masa sabiezē un maina krāsu uz gaiši brūnu.

    Kad izveidojusies karamele, biezini to ar kukurūzas cieti, ko iejauc šķidrumā. Ja kartupeļu cieti vienkārši piebērsi, būs kunkuļi un masa nebūs vienmērīga.

    Karameli raiti smērē uz cepumiem.

    Kad karameles krēms sacietējis, virsū klāj kausētu šokolādi.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form