
Laba ideja, kā kompensēt saules trūkumu rudenī, ir saldumu radīšana! Gardēde Ilze Vēze-Balode eksperimentējot ietērpusi iecienītu bērnības dienu saldumu vegāniskā izpildījumā.
Smilšu mīklu gatavo no kviešu miltiem, 80 gramiem cukura un margarīna, pievienojot šķipsnu sāls. Visas sastāvdaļas sajauc kopā.
Izveido cepumu formu. 20 minūtes cep 180 grādu temperatūrā cepeškrāsnī ar ventilatoru.
Veido karameles masu. Kokosriekstu piena cieto daļu no bundžas sajauc ar 200 gramiem cukura, karsē katliņā, līdz iztvaiko liekais mitrums, masa sabiezē un maina krāsu uz gaiši brūnu.
Kad izveidojusies karamele, biezini to ar kukurūzas cieti, ko iejauc šķidrumā. Ja kartupeļu cieti vienkārši piebērsi, būs kunkuļi un masa nebūs vienmērīga.
Karameli raiti smērē uz cepumiem.
Kad karameles krēms sacietējis, virsū klāj kausētu šokolādi.
Lai labi garšo!