Cepumu kūka ar biezpiena krēmu un avenēm
Foto: Daina Birzleja
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Cepumi Selga ar šokolādes garšu (divas paciņas + 2 cepumi)
Cepumi Selga ar šokolādes garšu (divas paciņas + 2 cepumi)
100 g
100 g aveņu ievārījums
aveņu ievārījums
2 gab.
2 gab. smalkais biezpiens (paciņas)
smalkais biezpiens (paciņas)
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g cukurs
cukurs
100 g
100 g marmelādes konfektes
marmelādes konfektes
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
 
svaigās avenes (dekorēšanai)
svaigās avenes (dekorēšanai)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cepumi ar šokolādes garšu, smalkais biezpiens, aveņu ievārījums, marmelādes konfektes un vēl dažas sastāvdaļas – viss, kas nepieciešams ideālajai vasaras cepumu kūkai! Recepti iesaka kūku meistare Daina Birzleja.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kārto cepumus, liekot 12 vienā kārtā.

    Pa virsu cepumu kārtai klāj aveņu ievārījumu.

    Saldo krējumu kopā ar cukuru puto, bet ne līdz galam, pievieno smalko biezpienu un turpina putot, līdz masa sabiezē.

    Tad uz ievārījuma sedziņas klāj biezpiena masu.

    Tad atkal cepumu kārtu, ievārījumu un atkal biezpiena masu.

    Trešajā kārtā tikai biezpiena masu un sīki sagrieztu marmelādi. Visu noslēdz ar cepumiem.

    Liek ledusskapī uz pāris stundām.

    Glazūrai 100 gramus saldā krējuma uzkarsē un pievieno tumšo šokolādi, lai izkūst, samaisa un pārklāj gatavo kūku.

    Dekorē ar ogām.

    Lai izdodas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.