Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Jautrs un košs našķis, kas jo īpaši patiks bērniem kādā ballītē. Saldos cepumu salmiņus var grauzt gluži kā konfektes uz kociņa.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

175 gmilti šķipsnacepamais pulveris200 gkondensētais piens50 gsviests (izkausēts)200 gpiena šokolāde200 gtumšā šokolāde200 gbaltā šokolāde

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Lielā bļodā saber miltus, cepamo pulveri un sāli. Pielej kondensēto pienu un izkausēto sviestu, samaisa mīklu, līdz tā vienmērīga.

3

Pēc tam mīklu sadala piciņās un izrullē 20 centimetrus garos salmiņos. Salmiņus saliek uz cepamajām pannām, kas izklātas ar cepampapīru. Liek cepeškrāsnī un cep 12–15 minūtes, līdz salmiņi ir zeltaini brūni. Kad gatavi, atdzesē.

4

Atsevišķās bļodiņās uz karsta ūdens tvaikiem izkausē visus šokolādes veidus. Ņem cepumu salmiņus un iemērc tos šokolādē, lieko notecinot. Pēc tam apkaisa ar cukura lodītēm un noliek uz cepamā papīra, lai glazūra sastingst.

5

Dekorē pēc patikas – daļu salmiņu ar tumšo, daļu ar balto un daļu ar piena šokolādi, līdz visi salmiņi apklāti ar šokolādes glazūrām un cukura lodītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!