'Ceriņu mājas kūka' – recepte no Leldes Lietavietes
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

TV dīva Lelde Lietaviete svētkos sevi un mīļos labprāt lutina ar kārumiem. Pats iecienītākais no tiem viņas ģimenē ir līgavaiņa Aivja Ceriņa mammas kūka jeb Ceriņu mājas kūka. "To smaržu, kad tiek atvērta kūkas kārba, nav iespējams aizmirst – tā par kūku mēdza teikt mana līgavaiņa – Aivja mamma. Šī ir īpaša kūka, kas mūsu ģimenes svētkos ir visgaidītākais kārums," stāsta Lelde.

Sakarsē krāsni 150 grādus karstu. Cepamās pannas izklāj ar cepamo papīru.

Biskvītam olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno miltus. Tad iecilā saputotus olu baltumus.

Smilšu mīklai sviestu saputo ar cukuru, pierīvē citrona miziņu un pievieno miltus, samīca mīklu.

Katru mīklu (nejaucot tās kopā!) pa porcijām liek cepamajā pannā un cep krāsnī 15 minūtes, līdz visi biskvīti gatavi.

Tikmēr krēmam olas samaisa ar cukuru, pievieno miltus, vaniļas cukuru un vārītu pienu. Ūdens peldē iebiezina, tad atdzesē un puto kopā ar sviestu.

Visas kārtas liek kopā, pa vidu smērējot plūmju ievārījumu. Dekorē ar ogām un augļiem pēc patikas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form