Foto: Publicitātes foto
TV dīva Lelde Lietaviete svētkos sevi un mīļos labprāt lutina ar kārumiem. Pats iecienītākais no tiem viņas ģimenē ir līgavaiņa Aivja Ceriņa mammas kūka jeb Ceriņu mājas kūka. "To smaržu, kad tiek atvērta kūkas kārba, nav iespējams aizmirst – tā par kūku mēdza teikt mana līgavaiņa – Aivja mamma. Šī ir īpaša kūka, kas mūsu ģimenes svētkos ir visgaidītākais kārums," stāsta Lelde.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

plūmju ievārījums augļi un ogas dekorēšanai10 olas10 TKcukurs10 TKkviešu milti250 gsviests300 gkviešu milti200 gcukurs1 TKrīvēta citrona miziņa5 olas200 gcukurs5 ĒKkviešu milti500 mlpiens100 gsviests pēc garšasvaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 150 grādus karstu. Cepamās pannas izklāj ar cepamo papīru.

2

Biskvītam olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno miltus. Tad iecilā saputotus olu baltumus.

3

Smilšu mīklai sviestu saputo ar cukuru, pierīvē citrona miziņu un pievieno miltus, samīca mīklu.

4

Katru mīklu (nejaucot tās kopā!) pa porcijām liek cepamajā pannā un cep krāsnī 15 minūtes, līdz visi biskvīti gatavi.

5

Tikmēr krēmam olas samaisa ar cukuru, pievieno miltus, vaniļas cukuru un vārītu pienu. Ūdens peldē iebiezina, tad atdzesē un puto kopā ar sviestu.

6

Visas kārtas liek kopā, pa vidu smērējot plūmju ievārījumu. Dekorē ar ogām un augļiem pēc patikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!