Cēzara salāti ar bekonu
Foto: Shutterstock
3.5000 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mērcei:
4
4 anšovu filejas eļļā
anšovu filejas eļļā
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
jūras sāls
jūras sāls
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
1,5 ĒK
1,5 ĒK citronu sula
citronu sula
0,5 TK
0,5 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
1,5 ĒK
1,5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
6 ĒK
6 ĒK augu eļļa
augu eļļa
2 ĒK
2 ĒK sarīvēts Parmezāna siers
sarīvēts Parmezāna siers
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
Salātiem:
 
baltmaizes grauzdiņi
baltmaizes grauzdiņi
2
2 romiešu salātu galviņas
romiešu salātu galviņas
 
sarīvēts parmezāna siers
sarīvēts parmezāna siers
4 šķēles
4 šķēles bekons
bekons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardie Cēzara salāti ar mazu sātīguma devu grēkotājiem – bekona gabaliņiem. Pagatavo mērci pats, tad zināsi, ka tā būs patiešām garda!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mērci – anšovus smalki jo smalki sakapā, to pašu izdara ar ķiploka daiviņu. Sastāvdaļas pārber bļodiņā, pievieno olu dzeltenumu, citronu sulu un sinepes – visu apmaisa. Pēc tam pakāpeniski pielej olīveļļu un augu eļļu, mērci nepārtraukti maisot. Mērcei jābūt biezai.

    Pēc tam mērcē iemaisa Parmezāna sieru, kā arī pievieno pēc garšas sāli un piparus.

    Uz pannas apcep bekona šķēlītes, lai tās būtu gatavas, bet ne pārlieku kraukšķīgas.

    Gatavo salātus – uz pusdienu šķīvjiem izkārto romiešu salātu lapas. Pārkaisa ar grauzdiņiem un pārlej pāri katram šķīvim mērci. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un katram šķīvim uzkaisa vienas šķēles tiesu.

    Beigās salātus pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form