
Gardie Cēzara salāti ar mazu sātīguma devu grēkotājiem – bekona gabaliņiem. Pagatavo mērci pats, tad zināsi, ka tā būs patiešām garda!
Gatavo mērci – anšovus smalki jo smalki sakapā, to pašu izdara ar ķiploka daiviņu. Sastāvdaļas pārber bļodiņā, pievieno olu dzeltenumu, citronu sulu un sinepes – visu apmaisa. Pēc tam pakāpeniski pielej olīveļļu un augu eļļu, mērci nepārtraukti maisot. Mērcei jābūt biezai.
Pēc tam mērcē iemaisa Parmezāna sieru, kā arī pievieno pēc garšas sāli un piparus.
Uz pannas apcep bekona šķēlītes, lai tās būtu gatavas, bet ne pārlieku kraukšķīgas.
Gatavo salātus – uz pusdienu šķīvjiem izkārto romiešu salātu lapas. Pārkaisa ar grauzdiņiem un pārlej pāri katram šķīvim mērci. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un katram šķīvim uzkaisa vienas šķēles tiesu.
Beigās salātus pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.
Lai labi garšo!