Foto: Shutterstock
Gardie Cēzara salāti ar mazu sātīguma devu grēkotājiem – bekona gabaliņiem. Pagatavo mērci pats, tad zināsi, ka tā būs patiešām garda!
20Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĒRCEI:4 anšovu filejas eļļā1 ķiploka daiviņa jūras sāls1 olas dzeltenums1.5 ĒKcitronu sula0.5 TKDižonas sinepes1.5 ĒKolīveļļa6 ĒKaugu eļļa2 ĒKsarīvēts Parmezāna siers pēc garšasmelnie pipari SALĀTIEM: baltmaizes grauzdiņi2 romiešu salātu galviņas sarīvēts parmezāna siers4 šķēlesbekons

Sagatavošana

1

Gatavo mērci – anšovus smalki jo smalki sakapā, to pašu izdara ar ķiploka daiviņu. Sastāvdaļas pārber bļodiņā, pievieno olu dzeltenumu, citronu sulu un sinepes – visu apmaisa. Pēc tam pakāpeniski pielej olīveļļu un augu eļļu, mērci nepārtraukti maisot. Mērcei jābūt biezai.

2

Pēc tam mērcē iemaisa Parmezāna sieru, kā arī pievieno pēc garšas sāli un piparus.

3

Uz pannas apcep bekona šķēlītes, lai tās būtu gatavas, bet ne pārlieku kraukšķīgas.

4

Gatavo salātus – uz pusdienu šķīvjiem izkārto romiešu salātu lapas. Pārkaisa ar grauzdiņiem un pārlej pāri katram šķīvim mērci. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un katram šķīvim uzkaisa vienas šķēles tiesu.

5

Beigās salātus pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!