Foto: Publlicitātes foto
Šī Cēzara salātu improvizācija – lielisks veids, kā radošāk pārsteigt viesus ar tradicionālu, visiem iecienītu ēdienu. Ja neesat iecienījuši anšovus, tos mērcē varat arī neizmantot. Ja vēlaties sātīgāku versiju – pievienojiet apceptu vistas gaļu, lasi vai garneles.
25Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
Māksla gatavot mājās350 gbrokoļi1 saujaromiešu salāti4 gab.paipalu olas2 šķēlessaldskābmaize20 gcietais siers2 gab.anšovi1 olas dzeltenums1 ĒKcitrona sula0.5 TKsinepes1 ĒKrīvēts cietais siers60 mlrapšu eļļa1 šķipsnasāls, pipari

Sagatavošana

1

Pagatavo mērci: izspiež ķiploku, satrin un sasmalcina anšovus.

2

Samaisa anšovus, olas dzeltenumu, citronu sulu, sāli, piparus. Lēni pielej eļļu un pastāvīgi kuļ. Pieber sieru, samaisa. Pievieno piparus, iemaisa sinepes. Mērcei jābūt tumīgai.

3

Pēc iespējas mazākos gabalos sagriež brokoli. Nomazgā ar verdošu ūdeni (atstāj uz dažām minūtēm).

4

Sagriež salātlapas, samaisa ar brokoļiem, pielej mērci (ēdamkaroti mērces atstāj garnēšanai). Uz 10 minūtēm ievieto ledusskapī, lai sasūktos garšas.

5

Maizi sagriež šķēlītēs un ievieto cepeškrāsnī uz 3-5 minūtēm, līdz iegūst sausiņus.

6

Izvāra olas un pārgriež tās uz pusēm.

7

Uz salātiem kārto olas, pievieno sausiņus, apslacina ar atlikušo mērci.
Beigās uzrīvē sieru, pievieno piparus.

Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!