Cēzara salāti ar brokoļiem
Foto: Publlicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
350 g
350 g brokoļi
brokoļi
1 sauja
1 sauja romiešu salāti
romiešu salāti
4 gab.
4 gab. paipalu olas
paipalu olas
2 šķēles
2 šķēles saldskābmaize
saldskābmaize
20 g
20 g cietais siers
cietais siers
Mērcei:
2 gab.
2 gab. anšovi
anšovi
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
0.5 TK
0.5 TK sinepes
sinepes
1 ĒK
1 ĒK rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
60 ml
60 ml rapšu eļļa
rapšu eļļa
1 šķipsna
1 šķipsna sāls, pipari
sāls, pipari
  • ASV nacionālā virtuve
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šī Cēzara salātu improvizācija – lielisks veids, kā radošāk pārsteigt viesus ar tradicionālu, visiem iecienītu ēdienu. Ja neesat iecienījuši anšovus, tos mērcē varat arī neizmantot. Ja vēlaties sātīgāku versiju – pievienojiet apceptu vistas gaļu, lasi vai garneles.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo mērci: izspiež ķiploku, satrin un sasmalcina anšovus.

    Samaisa anšovus, olas dzeltenumu, citronu sulu, sāli, piparus. Lēni pielej eļļu un pastāvīgi kuļ. Pieber sieru, samaisa. Pievieno piparus, iemaisa sinepes. Mērcei jābūt tumīgai.

    Pēc iespējas mazākos gabalos sagriež brokoli. Nomazgā ar verdošu ūdeni (atstāj uz dažām minūtēm).

    Sagriež salātlapas, samaisa ar brokoļiem, pielej mērci (ēdamkaroti mērces atstāj garnēšanai). Uz 10 minūtēm ievieto ledusskapī, lai sasūktos garšas.

    Maizi sagriež šķēlītēs un ievieto cepeškrāsnī uz 3-5 minūtēm, līdz iegūst sausiņus.

    Izvāra olas un pārgriež tās uz pusēm.

    Uz salātiem kārto olas, pievieno sausiņus, apslacina ar atlikušo mērci.
    Beigās uzrīvē sieru, pievieno piparus.

    Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form