Cēzarsalāti ar vistu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Cēzara mērcei:
 
rapšu eļļa
rapšu eļļa
 
olas dzeltenumi
olas dzeltenumi
 
svaigi spiesta citrona sula
svaigi spiesta citrona sula
 
anšovi
anšovi
 
malti baltie pipari
malti baltie pipari
 
Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
 
kaperi
kaperi
 
Vorčesteras mērce
Vorčesteras mērce
 
rīvēts Džiugas siers
rīvēts Džiugas siers
Panētai vistai:
 
vistas šķiņķīši
vistas šķiņķīši
 
milti
milti
 
sakulta ola
sakulta ola
 
rīvmaize, piemēram, Panko
rīvmaize, piemēram, Panko
 
cietais siers
cietais siers
 
pētersīļi
pētersīļi
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
Grauzdiņiem:
 
Ciabata vai cita maize pēc izvēles
Ciabata vai cita maize pēc izvēles
 
eļļa
eļļa
 
ķiploki
ķiploki
 
pētersīļi
pētersīļi
Salātiem:
 
Svaigi salāti, piemēram, ledus salāti
Svaigi salāti, piemēram, ledus salāti
 
ķirštomāti
ķirštomāti
  • Dažādi salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cēzara salāti, šķiet, ir labākā izvēle, ja vēlies ēst ko atsvaidzinoši sātīgu, bet tajā pašā laikā vieglu. Piedāvājam restorāna "Aqua Luna" šefpavāra Ginta Aizupieša versiju šiem populārajiem salātiem, ko virtuves meistars gatavoja "Tasty.lv" un "Džiugas" siera ēdienu meistarklasē aprīļa sākumā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai pagatavotu Cēzara salātu mērci, blenderī lej nedaudz rapšu eļļu, kam pievieno olas dzeltenumus, svaigi spiestu citrona sulu, nedaudz ķiplociņu, maltus baltos piparus, Dižonas sinepes, kaperus, rīvētu "Džiugas" sieru, pāris piles Vurčestera mērces un anšovus. Visu kuļ, līdz sastāvdaļas ir vienmērīgi sajaukušās. Ja šķiet, ka gatavās mērces ir pārāk maz, apjomu var palielināt, pievienojot vēl eļļu. Pirms pievienošanas salātiem, mērci var izberzt caur sietu - tās konsistence kļūs maigāka, bez ķiploku, anšovu un kaperu graudiņiem.

    Gatavo grauzdiņus: nedaudz apkaltušu ciabatas maizi sagriež kubiņos, ber bļodā, pievieno pāris sasmalcinātas ķiploka daiviņas, smalki sakapātus pētersīļus un eļļu, visu samaisa, ļaujot eļļai nedaudz iesūkties maizē. Ber uz cepamplāts un liek karstā cepeškrāsnī apgrauzdēties. Grauzdē augstā temperatūrā, tad maize kļūs kraukšķīga.

    Lai pagatavotu vistas šķiņķīšus siera un panko panējumā, gaļu atkaulo, noņem ādu un izgriež cīpslas. Sagriež vidēja izmēra gabaliņos un panē - vispirms miltos, tad olā, bet pēc tam apviļā rīvmaizē (piemēram, "Panko", kuru iesaka šefpavārs), kas sajaukta ar smalki sarīvētu cieto sieru un kapātiem pētersīļiem.

    Panēto gaļu fritē karstā eļļā, līdz tā kļūst zeltaini brūna (apmēram trīs minūtes).

    Kārto salātus - tīras salātu lapas liek šķīvī, pievieno ķiršu tomātiņus, maizes grauzdiņus un vistu, kā arī sagatavoto Cēzara mērci. Ja vēlas, pārkaisa pāri rīvētu cieto sieru.

    Lai labi garšo!

    Portāls "Tasty.lv" šo recepti gatavoja un baudīja sadarbībā ar leģendāro sieru "Džiugas" un restorānu "Aqua Luna" ēdienu gatavošanas meistarklasē pie šefpavāra Ginta Aizupieša, kurā piedalījās arī trīs "Tasty.lv" siera ēdienu recepšu konkursa uzvarētāji.

    "Džiugas" ir gards siers ar īpaši izteiksmīgu garšu. Cietais, fermentētais siers tiek nogatavināts 12, 18, 24, 36 un 48 mēnešus. Pateicoties unikālajai patentētajai tehnoloģijai un izmantotajai raugu kultūru kompozīcijai, šis siers ilgās nogatavināšanas laikā iegūst tikai tam raksturīgās neparastās īpašības. Lieliskā garša un augstā kvalitāte savienojumā ar oriģinālām iepakojuma idejām piešķir "Džiugas" sieram ekskluzivitāti.

    Salātu pagatavošanai tika izmantots 18 mēnešus nogatavināts cietais siers "Džiugas" Piquant - vidēji nogatavināts siers, kurā atklājas intensīvu aromātu harmonija un samērā asa garša.

    Projekts sadarbībā ar:



    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form