Foto: Shutterstock
Cēzara salātu mērce - pagatavojama 10 minūtēs.
10Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 golu dzeltenumi2 gab.anšovi10 gsarkanvīna etiķis0.5 gab.citrona sula10 gFranču sinepes1 gab.ķiploka daiviņa250 golīveļļa Worchester mērce tobasco20 gparmezāna siera pūderis40 gsilts ūdens sāls pipari

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus kopā ar anšoviem un ķiploku sakuļ blenderī, pievieno sarkanvīna etiķi, sinepes, worchester un tobasco mērci (dažus pilienus), citrona sulu un visu atkal sakuļ. Kuļot lēnām pievieno olīveļlu un ūdeni, līdz mērces konsistence atgādina skābu krējumu.

2

Beigās pievieno sieru. Sāli pievieno pēc garšas.
Lieliska piedeva pie zaļajiem salātiem ar grauzdiņiem un ceptu bekonu.

Iesūtīja: Evija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!