Cēzara spageti ar vistas fileju
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. vistas fileja
vistas fileja
3 TK
3 TK citronpipari
citronpipari
200 ml
200 ml Cēzara salātu mērce
Cēzara salātu mērce
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
400 ml
400 ml vistas buljons
vistas buljons
180 ml
180 ml piens
piens
125 ml
125 ml rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
340 g
340 g spageti
spageti
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
pētersīļi
pētersīļi
 
svaigi malti pipari
svaigi malti pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ideja, kā pilnveidot un bagātināt ierasto spageti un vistas garšu. Vistas fileja tiek iepriekš iemarinēta Cēzara mērcē, kas piešķir papildu izteiksmīgumu. Spageti tiek vārīti īpašā buljonā. Gardas pusdienas vai vakariņas ar vistas, spageti un Cēzara mērces saspēli piedāvā gardēde, "Instagram" konta "Prieks gatavot" autore Silva Kronberga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas filejas pārgriez uz pusēm gareniski, apber ar citronpipariem.

    Fileju pārlej ar 150 mililitriem Cēzara mērces un apviļā, lai tā būtu no visām pusēm noklāta ar mērci. Atstāj 20 minūtes ledusskapī.

    Atlikušos 50 mililitrus mērces samaisi ar pienu, noliec malā.

    Pannā uzkarsētā eļļā apcep iemarinētās filejas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

    Gatavo gaļu pārliec uz šķīvja un piecas minūtes atdzesē.

    Sagriez vistu strēmelītēs.

    Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz pasildi tajā sasmalcinātu ķiploku.

    Ķiplokam pievieno Cēzara mērces-piena maisījumu un buljonu.

    Spageti liec pannā esošajā šķidrumā (lai tie ir nosegti) un vāri, līdz tie gatavi. Ja šķidruma vārīšanas gaitā ir par maz, pielej nedaudz ūdens.

    Kad spageti gatavi, pieber sieru, pievieno citrona sulu un iepriekš sagatavoto vistiņu. Visu samaisi.

    Pasniedz ar svaigi maltiem pipariem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form