Visātrākais un veselīgākais veids, kā maltītē iekļaut veselīgo un vērtīgo kale kāpostu, ir pagatavojot tos svaigos salātos, taču jāatceras, ka kale kāpostam ir izmantojamas tikai lapas. Šis kāposts lieliski garšos kopā ar tomātiem, lociņiem, ķiplokiem, riekstiem, baziliku, seleriju, pētersīļiem, svaigo sieru, kā arī svaigi spiestās sulās. Cēzarsalātu recepti iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis.
15Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gKale kāposts250 gķirštomāti250 gsvaiga laša fileja1 ĒKsviests50 grīvēts cietais siers CĒZARA MĒRCEI:2 olas dzeltenumi200 mleļļa1 TKDižonas pilngraudu sinepes1 ķiploka daiviņa1 ĒKcitrona sula1 gab.anšovi2 ĒKrīvēts cietais siers pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Gatavo Cēzara mērci – ar putojamo slotiņu samaisa olu dzeltenumus un lēnām lej klāt eļļu. Maisa, kamēr masa kļūst bieza.

2

Mērcei pievieno sakapātus anšovus, ķiploku, sāli, piparus, citrona sulu, sinepes un sieru. Ja mērce ir pārāk bieza, nedaudz pievieno ūdeni.

3

Gabaliņos sagriež laša fileju un apbrūnina sviestā, pievieno sāli un piparus.

4

Mērci sajauc ar sagrieztu kale kāpostu un kārto uz šķīvjiem, pievieno lasi, uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus un pa virsu pārkaisa rīvētu sieru.

Aikāgaršo padoms! Laša vietā pievieno garneles, vistas fileju, bekonu vai vienkārši vārītas olas ar grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!