Čia sēklu pudiņš ar kivi
Foto: Shutterstock
3.1429 7
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ātro brokastu vai veselīga deserta ideja, ko sagatavot iepriekšējā vakarā – čia sēklu pudiņš. Kivi sezonā to vari papildināt ar šo augļu biezeni, kas piešķirs patīkamu svaigumu. Ja liekas, ka deserts par skābu vai pliekanu, to vari papildināt ar kādu tējkaroti medus.

Sagatavo četras glāzītes – katrā glāzītē ber pa krietnai ēdamkarotei čia sēklu. Atsevišķā traukā sajauc grieķu jogurtu ar kokosriekstu vai mandeļu pienu. Pēc tam vienlīdzīgi jogurta masu sadala starp četrām glāzītēm un samaisa ar čia sēklām.

Čia sēklu pudiņu liek ledusskapī vismaz uz 3–4 stundām vai nakti, ļaujot pudiņam uzbriest.

Kad tas gatavs ēšanai, no kivi izgreb mīkstumu un sasmalcini blenderī, līdz veidojas biezeņa konsistence. Kivi biezeni kārto glāzītēs virs čia pudiņa, dekorē ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Comment Form