Cidoniju džems
Foto: Shutterstock
2.6000 10
1 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Receptes autore Kornēlija Šinharla grāmatā "Konservēšana" iesaka cidoniju džemu izmantot saldo ēdienu pagatavošanā vai kā piedevu krējuma saldējumam, dažādiem krēmiem un pudiņiem. Īpaši gards cidoniju džems būs kopā ar svaigi ceptām kartupeļu pankūkām. Kopā no šī sastāvdaļu daudzuma iegūst 1.5 litru džema.

Cidonijas nomazgā, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Sagriež nelielos gabaliņos. Dažas sēkliņas iesien marlītē kopā ar kanēli un krustnagliņām, un pievieno augļiem.

Pielej 300 ml ūdens un visu karsē, līdz sāk vārīties. Vāra apsegtā katlā uz zemas uguns pusotru stundu, līdz cidonijas kļuvušas mīkstas. Vārīšanās laikā cidoniju masa regulāri jāapmaisa, pretējā gadījumā biezenis piedegs.

Marli ar garšvielām izņem. Ar kartupeļu stampiņu saspiež cidonijas. Pievieno citrona sulu, želejas cukuru un vēlreiz visu kopā uzvāra. Maisot turpina vārīt vēl 5 minūtes. Uzreiz pilda sterilizētās burkās. Burkas aizvāko un noliek uzglabāšanai piemērotā vēsā vietā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form