Foto: DELFI
Nereti "Cielaviņas" tipa kūkas grūti sagriezt, tāpēc piedāvājam olbaltumu izcept vainaga formā, tad nogriezt katram gabaliņu itin nemaz nebūt grūti. Ja esi šokolādes cienītājs un dievini bezē un lazdu riekstus, šī kūka, kas to apvieno, palutinās lielākos saldummīļus.
720Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.olu baltumi200 gcukurs šķipsnavaniļas cukurs1 TKkukurūzas ciete200 gtumšā šokolāde200 mlsaldais krējums100 glazdu rieksti dzērvenes dekorēšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 100 grādus karstu.

2

Vispirms jāsaputo olu baltumi. Tīrā, sausā stikla bļodā liec olu baltumus un ar vidēji ātru miksera režīmu puto tos, līdz parādās putas. Tad pamazām, pa ēdamkarotei pievieno cukuru un nepārtraukti puto. Putošana ilgst salīdzinoši ilgi - gandrīz 10 minūtes. Masai jābūt biezai, spīdīgai un stingrai. Apgriežot otrādi bļodu, olu baltumam nevajadzētu tecēt. Īsi pirms putošanas beigām pievieno vaniļas cukuru un kukurūzas cieti.

3

Sakapā riekstus ar nazi smalkākos gabalos un viegli iecilā pusi no tiem olbaltuma masā.

4

Izklāj uz pannas cepamo papīru un ar karoti izkārto olu baltumu vainaga formā.

5

Kad forma izveidota, liec cepties cepeškrāsnī ventilatora režīmā. Cep jeb pareizāk sakot, kaltē 40-50 minūtes. Nevajadzētu mainīt temperatūru, citādi tā vai nu kļūs pārāk cieta vai arī vidus būs pārāk mīksts, un noteikti nevirini krāsns durvis.

6

Pēc cepšanas atstāj cepeškrāsns durvis vaļā ar nelielu spraugu, vai ieliec durvīs koka karoti, lai karstais gaiss tikai pamazām atdziest, citādi bezē var saplakt. Atstāj šādi bezē atdzist uz 2-3 stundām, ideālajā variantā – uz nakti.

7

Gatavo krēmu. Nelielā katliņā lej saldo krējumu, liec uz uguns un uz lēnas uguns sildi līdz pirmajam burbulim, bet nepieļauj tā vārīšanos.

8

Bļodā ar gabaliņos salauztu šokolādi pārlej saldo krējumu, un nemaisot atstāj to izkust. Tikai pēc aptuveni piecām minūtēm ar karoti uzmanīgi samaisi masu, lai izveidojas viendabīgs krēms. Atdzesē.

9

Liec olbaltuma vainagu uz kūkas šķīvja, lej pāri šokolādes krēmu un dekorē ar ogām un pārpalikušajiem lazdu riekstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!