40Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
50 gmedus50 gsīrups50 gsviests2 olas450 gkviešu milti sāls0.33 TKsoda1 gab.apelsīna miziņa malti melnie pipari5 krustnagliņas0.25 TKkardamons koriandrs muskatrieksts kanēlis ingvers anīss
Sagatavošana
1
Plāni nogrieztu, lai nebūtu baltās miziņas klāt, apelsīna miziņu pārlej ar ūdeni un vāra, kamēr tā mīksta. Kaltētas apelsīnu miziņas saberž vai samaļ.
2
Ingveru un muskatriekstus sarīvē uz smalkās rīves.
3
Sviestu, medu un visu sīrupu uzvāra.
4
Vārošā masā iekuļ pusi miltu, sasmalcinātas, sajauktas garšvielas un kuļ, kamēr mīkla atlec no katla malām, tad atdzesē.
5
Atdzisušajai masai pievieno 1 olu dzeltenumu, vēlreiz sakuļ, piesijā pārējos miltos, pieliek sodu un ar rokām mīklu pamatīgi samīca.
6
Mīca tik ilgi, kamēr mīkla kļūst spīdīgi gluda un pietiekami cieta.
7
Samīcīto mīklu ļoti plāni izveltnē un ar veidnītēm izspiež piparkūkas.
8
Tās pārziež ar sakultu olu un cep ļoti karstā cepeškrāsnī gaiši brūnas.
Iesūtīja: Absente
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit