Ziemassvētkus gaidot cepam cietās apelsīnu piparkūkas.
40Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

50 gmedus50 gsīrups50 gsviests2 olas450 gkviešu milti sāls0.33 TKsoda1 gab.apelsīna miziņa malti melnie pipari5 krustnagliņas0.25 TKkardamons koriandrs muskatrieksts kanēlis ingvers anīss

Sagatavošana

1

Plāni nogrieztu, lai nebūtu baltās miziņas klāt, apelsīna miziņu pārlej ar ūdeni un vāra, kamēr tā mīksta. Kaltētas apelsīnu miziņas saberž vai samaļ.

2

Ingveru un muskatriekstus sarīvē uz smalkās rīves.

3

Sviestu, medu un visu sīrupu uzvāra.

4

Vārošā masā iekuļ pusi miltu, sasmalcinātas, sajauktas garšvielas un kuļ, kamēr mīkla atlec no katla malām, tad atdzesē.

5

Atdzisušajai masai pievieno 1 olu dzeltenumu, vēlreiz sakuļ, piesijā pārējos miltos, pieliek sodu un ar rokām mīklu pamatīgi samīca.

6

Mīca tik ilgi, kamēr mīkla kļūst spīdīgi gluda un pietiekami cieta.

7

Samīcīto mīklu ļoti plāni izveltnē un ar veidnītēm izspiež piparkūkas.

8

Tās pārziež ar sakultu olu un cep ļoti karstā cepeškrāsnī gaiši brūnas.

Iesūtīja: Absente

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!