
Gurķu ieburkošānas sezona ir klāt! Praksē pārbaudītu čili kečupā marinētu gurķīšu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
Gurķus nomazgā un iemērc aukstā ūdenī uz divām stundām.
Izmazgā deviņas litra burkas. Katrā burkā ieliek 5 graudiņus melno piparu,1-2 smaržigos piparus,1 krustnagliņu. Gurķus kārto burkā. Zaļumus un ķiplokus šajā receptē neizmanto.
Lielā bļodā lej aukstu ūdeni, pievieno kečupu un pārējās sastāvdaļas, visu kārtīgi izmaisa, līdz cukurs un sāls ir izšķīdis. Marinādi nevārītu lej burkās virs gurķiem.
Uz burkām uzliek vāciņus, bet nepieskrūvē. Liek burkas katlā un pasterizē 15 minūtes no brīža, kad skaņa atgādina ratu rīboņu.
Izņem burkas no ūdens, aizskrūvē vāciņu un ietin burkas segā, līdz tās ir pilnīgi atdzisušas
Cukura un etiķa nav par daudz! Garša ir lieliska!
Lai labi garšo!