Čili kečupā marinēti gurķi
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
5 kg
5 kg gurķi
gurķi
 
melnie graudu pipari
melnie graudu pipari
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
krustnagliņas
krustnagliņas
MARINĀDEI
3.5 l
3.5 l auksts ūdens
auksts ūdens
600 g
600 g asais tomātu kečups ar čili
asais tomātu kečups ar čili
5 ĒK
5 ĒK sāls (ar nelielu kaudzīti)
sāls (ar nelielu kaudzīti)
400 g
400 g cukurs
cukurs
400 ml
400 ml etiķis (9%)
etiķis (9%)
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Gurķu ieburkošānas sezona ir klāt! Praksē pārbaudītu čili kečupā marinētu gurķīšu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomazgā un iemērc aukstā ūdenī uz divām stundām.

    Izmazgā deviņas litra burkas. Katrā burkā ieliek 5 graudiņus melno piparu,1-2 smaržigos piparus,1 krustnagliņu. Gurķus kārto burkā. Zaļumus un ķiplokus šajā receptē neizmanto.

    Lielā bļodā lej aukstu ūdeni, pievieno kečupu un pārējās sastāvdaļas, visu kārtīgi izmaisa, līdz cukurs un sāls ir izšķīdis. Marinādi nevārītu lej burkās virs gurķiem.

    Uz burkām uzliek vāciņus, bet nepieskrūvē. Liek burkas katlā un pasterizē 15 minūtes no brīža, kad skaņa atgādina ratu rīboņu.

    Izņem burkas no ūdens, aizskrūvē vāciņu un ietin burkas segā, līdz tās ir pilnīgi atdzisušas

    Cukura un etiķa nav par daudz! Garša ir lieliska!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form