Foto: DELFI
Ņiprāku ēdienu cienītāji novērtēs šīs pikantās mērces recepti, kur netiek pievienots cukurs, jo saldumu un tropiskas vēsmas dod ananass, bet laima sula piešķir spirgtumu.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgčili pipari1 kgsvaigs ananass600 mllaima sula150 mlvīna etiķis šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Lielos gabalos sagriez čili piparus ar visām sēklām un liec blenderī.

2

Pievieno gabaliņos sagrieztu ananasu un pielej kādu svaigi spiestu citrusaugļa sulu. Ieteicams izmantot laimu, bet vari pievienot arī nedaudz svaigi spiestas apelsīna sulas.

3

Visu kārtīgi sablendē un pagaršo. Ja pikantuma par maz, piešauj kādu asāku piparu, piemēram, Taizemes čili.

4

Kad asums apmierina, piešauj klāt šķipsnu sāls un sablendēto masu pārlej katlā. Liec uz vidēji lielas uguns.

5

Visu karsē un, kad sāk parādīties putas, tās nosmel.

6

Kad putas vairs neveidojas, pielej vīna etiķi, nogriez mazāku uguni un vēl dažas minūtes virumu pakarsē.

7

Tad ķeries pie ķēpīgākās daļas - biezumu nokāšanas. To var darīt marlītē vai arī – ar kausiņu izberžot mērci caur sietu.

8

Nokāstos biezumus var izmantot citos ēdienos.

9

Ja slinkums māc virsroku, vari pāris pudelēs iepildīt arī nenokāstu mērci, bet rēķinies, ka tā būs asāka.

10

Mērci lej izkarsētās pudelēs. Gatavs!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!