Čimičuri mērce – universāla ēdiena piedeva
Foto: Shutterstock
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Čimičuri mērce Argentīnā tiek izmantota gaļas, it īpaši steiku, marinēšanai un pasniegšanai. Bet šī vienkārši pagatavojamā mērce ir teju unikāla piedeva, jo piešķirs lielisku garšu arī citiem gaļas ēdieniem, kā arī sautējumiem, pastai, kartupeļiem, zupām un pat salātiem.

Ķiplokus un sīpolu nomizo. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek blenderī un samaļ, līdz iegūta viendabīgas konsistences masa, tad pakāpeniski pievieno eļļu un turpina malt, līdz iegūta sev tīkamas konsistences mērce.

Lej mērci nelielās burciņās, pārlej ar plānu eļļas kārtiņu un uzglabā ledusskapī.

Gatavojot mērci, droši var improvizēt, Šalotes sīpolu aizstājot ar sarkano vai balto sīpolu, mainot pētersīļu – koriandra attiecību, izmantojot svaigu vai kaltētu čili, vai pat nepievienojot to.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form