Foto: Shutterstock
Čimičuri mērce Argentīnā tiek izmantota gaļas, it īpaši steiku, marinēšanai un pasniegšanai. Bet šī vienkārši pagatavojamā mērce ir teju unikāla piedeva, jo piešķirs lielisku garšu arī citiem gaļas ēdieniem, kā arī sautējumiem, pastai, kartupeļiem, zupām un pat salātiem.
5Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.koriandrs, bunte1 gab.pētersīļi, bunte1 gab.šalotes sīpols120 mlolīveļļa4 gab.ķiploki, daiviņas pēc garšasčili3.5 ĒKbaltvīna etiķis0.5 TKsāls

Sagatavošana

1

Ķiplokus un sīpolu nomizo. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek blenderī un samaļ, līdz iegūta viendabīgas konsistences masa, tad pakāpeniski pievieno eļļu un turpina malt, līdz iegūta sev tīkamas konsistences mērce.

2

Lej mērci nelielās burciņās, pārlej ar plānu eļļas kārtiņu un uzglabā ledusskapī.

3

Gatavojot mērci, droši var improvizēt, Šalotes sīpolu aizstājot ar sarkano vai balto sīpolu, mainot pētersīļu – koriandra attiecību, izmantojot svaigu vai kaltētu čili, vai pat nepievienojot to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!