Čimičuri mērce – universāla ēdiena piedeva
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. koriandrs, bunte
koriandrs, bunte
1 gab.
1 gab. pētersīļi, bunte
pētersīļi, bunte
1 gab.
1 gab. šalotes sīpols
šalotes sīpols
120 ml
120 ml olīveļļa
olīveļļa
4 gab.
4 gab. ķiploki, daiviņas
ķiploki, daiviņas
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
3-4 ĒK
3-4 ĒK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Svaigēšana
  • Citas mērces
  • Uzkodu mērces
  • Pasaules Virtuve
  • Čimičuri mērce Argentīnā tiek izmantota gaļas, it īpaši steiku, marinēšanai un pasniegšanai. Bet šī vienkārši pagatavojamā mērce ir teju unikāla piedeva, jo piešķirs lielisku garšu arī citiem gaļas ēdieniem, kā arī sautējumiem, pastai, kartupeļiem, zupām un pat salātiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķiplokus un sīpolu nomizo. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek blenderī un samaļ, līdz iegūta viendabīgas konsistences masa, tad pakāpeniski pievieno eļļu un turpina malt, līdz iegūta sev tīkamas konsistences mērce.

    Lej mērci nelielās burciņās, pārlej ar plānu eļļas kārtiņu un uzglabā ledusskapī.

    Gatavojot mērci, droši var improvizēt, Šalotes sīpolu aizstājot ar sarkano vai balto sīpolu, mainot pētersīļu – koriandra attiecību, izmantojot svaigu vai kaltētu čili, vai pat nepievienojot to.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form