Kotlešu un cīsiņu bruņurupuči
Foto: Publicitātes attēls
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 maltās gaļas kotletes (jēlas)
maltās gaļas kotletes (jēlas)
12
12 cīsiņi, piemēram, "Rīgas miesnieks" Rakveres cīsiņi
cīsiņi, piemēram, "Rīgas miesnieks" Rakveres cīsiņi
4 šķēles
4 šķēles auksti kūpināts bekons
auksti kūpināts bekons
8
8 krustnagliņas
krustnagliņas
4
4 salātlapas
salātlapas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Kurš teicis, ka nelielām uzkodām jābūt izsmalcinātām. Ēšanu var padarīt itin jautru, kotleti un cīsiņus pārvēršot apetītlīgā bruņurupucī. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzliec jau iepriekš pagatavotās jēlās kotletes uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru. Katra bruņurupuča pagatavošanai sagriez 2 cīsiņus gareniski uz pusēm un vienā galā veic 3 iegriezumus (tie būs bruņurupuča pirksti), iespraud kotletē 2 cīsiņu pusītes ar pirkstiem uz ārpusi kā priekškājas un 2 – kā pakaļkājas.

    Lai izveidotu galvu, nogriez 3/4 cīsiņa un tā galā izdari iegriezumu – tā būs bruņurupuča mute. Lai izveidotu bruņurupuča acis, cīsiņā iespraud 2 krustnagliņas un iespied cīsiņu kotletē. Lai galva turētos uz augšu, paliec zem tās nelielu cīsiņa gabaliņu.

    No mazās cīsiņa ceturtdaļas izveido bruņurupuča asti. Tāpat izveido arī pārējos bruņurupučus.

    Sagriez katru bekona šķēli gareniski uz četrām daļām, lai sanāktu 4 gareniskas šauras šķēles. Izvieto 2 šķēles pāri kotletei vienā virzienā un 2 – otrā virzienā, lai veidotos rūtiņas.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Bruņurupučus ieliek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes vai līdz brīdim, kad cīsiņi ir pilnībā izcepušies un bekons ir kļuvis brūngans.

    Maltīti pasniedz, bruņurupučus liekot uz salātlapas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form