Desiņu un mīklas sacepums
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
125 g
šķipsna
150 ml
150 ml

Slavenais britu virtuves ēdiens "toad in the hole" jeb "baloži aliņā" pavisam vienkāršā versijā. Sacepums būs garda maltīte kā pusdienās, tā vakariņās.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

Taukus ieliek sacepuma traukā, bet pēc tam cepeškrāsnī, lai tie izkustu. Kad tauki izkusuši, trauku izņem no krāsns.

Cepamajā traukā saliek cīsiņus un apviļā taukos. Pēc tam trauku atkal ieliek krāsnī un cep cīsiņus 10 minūtes.

Tikmēr gatavo mīklu – bļodā iesijā miltus un izveido tajos bedrīti. Bedrītē iesit olas, pieber sāli un iemaisa miltos. Pienu sajauc ar ūdeni un pakāpeniski pievieno mīklai. Mīklu maisa, līdz tā vienmērīgas konsistences.

Rīkojoties veikli, mīklu pārlej karstajiem cīsiņiem un cepamo trauku liek atpakaļ krāsnī. Sacepumu gatavo 30-40 minūtes, līdz tas pacēlies un zeltaini brūns.

Kad gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, kamēr sacepums karsts.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form