Biešu krēmzupa ar kazas siera maizītēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
60 g
60 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. liels burkāns
liels burkāns
1-2 gab.
1-2 gab. kartupeļi
kartupeļi
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
500 g
500 g bietes
bietes
1 ĒK
1 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
900 ml
900 ml vistas vai dārzeņu buljons
vistas vai dārzeņu buljons
2 ĒK
2 ĒK skābais krējums
skābais krējums
 
dilles
dilles
Maizītēm:
375 g
375 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
130-150 g
130-150 g kazas siers
kazas siers
 
timiāns
timiāns
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Divas burvīgas receptes vienā – krēmīgs biešu borščs, kas pagatavots krēmzupas formā, un gardajai maltītei klāt trauslas kazas siera maizītes. Sasildīs gan pusdienās, gan vakariņās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā katlā ielej eļļu un ieliek sviestu, lai tie uzsildītos uz lēnas uguns. Pēc tam pievieno sagrieztu sīpolu, kubiņos sagrieztu burkānu, kartupeļu gabaliņus un saspiestas ķiploku daiviņas. Visam ļauj sutināties katlā aptuveni 15 minūtes, līdz sastāvdaļas ir mīkstas.

    Bietes nomizo un sagriež kubiņos. Pēc tam ber katlā pie pārējiem dārzeņiem, pieberot arī pūdercukuru. Visu apmaisa un apcep vēl 3-4 minūtes.

    Pēc tam pa virsu lej karstu dārzeņu vai vistas buljonu, ļauj zupai sākt burbuļot. Zupu vāra aptuveni stundu uz lēnas uguns.

    Kad zupa gatava, to sablendē ar rokas blenderi vai ielej lielajā blendera krūzē. Ja kādi dārzeņa gabaliņi nav sasmalcinājušies, tos izspiež caur sietiņu.

    Zupu lej atpakaļ katlā un uzkarsē no jauna. Ja zupa pārāk bieza, tai pievieno nedaudz karsta buljona vai ūdens.

    Gatavo zupu lej bļodiņās, pa virsu uzliek nedaudz skābā krējuma un diļļu zariņus.

    Gatavo maizītes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Kārtaino mīklu izrullē (pērk gatavu vai pagatavo pēc šīs receptes) un ar tasītes palīdzību izgriež 12 apļus, katru aptuveni 6,5 centimetrus diametrā.

    Ar apaļu cepumu griežamo formiņu vai mazāku tasīti iezīmē katrā mīklas aplītī puscentimetru platu maliņu.

    Mīklas aplīšus liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Mīklu sadursta ar dakšiņu un liek cepties aptuveni uz 10 minūtēm.

    Kazas sieru sagriež 12 šķēlītēs.

    Uz gatavajām maizītēm liek pa kazas siera šķēlei un stingri iespiež viducī. Dekorē ar timiāna zariņu un uzkaisa garšvielas. Pēc tam ieliek cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm, lai siers izkustu.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form