Foto: DELFI
Mums ģimenē pieņemts, ka konkrētām kūkām un desertiem ir konkrēti svētki: manā dzimšanas dienā, piemēram, tā ir siera kūka, brālim – "Napoleons", Ziemassvētku vecītim garšo buberts ar ogu mērci, bet 18. novembrī vienmēr ēdam rupjmaizes kārtojumu. Mamma to gatavo ar svaigi blendētām avenēm, maizes drupačas papildinot ar brūno cukuru un kanēli, garšo ļoti labi!

Šogad nolēmu, ka gribu pati pamēģināt recepti, ko atradu žurnālā "Pie Galda!". Sanāca ļoti labi un iesaku arī citiem!

240Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
800 grudzu maize100 gsviests500 gtumšās plūmes1 TKkanēlis5 ĒKbrūnais cukurs250 gmaskarpones siers400 mlsaldais krējums1 TKvaniļas cukurs3 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Maizes šķēles no abām pusēm apziež ar sviestu un pārkaisa ar 3 ēdamkarotēm brūnā cukura un pustējkaroti kanēļa. Kārto maizi uz cepamās pannas.

3

Plūmes noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Liek ogas cepamtraukā, pārkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli, pievieno piciņu sviesta. Žurnālā receptē bija norādīta arī anīsa zvaigzne, bet man tās nebija, tādēļ iztiku bez.

4

Maizi un plūmes liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

5

Kamēr dziest, gatavo krēmu – saldo krējumu, maskarpones sieru, pūdercukuru un vaniļu saputo.

6

Maizi sagriež nelielos gabaliņos, ceptās plūmes sablendē ar rokas blenderi.

7

Ķeras pie kārtošanas vienā lielā traukā vai pa porcijām – pirmajā kārtā liek krēmu, kam pāri ber maizes gabaliņus, tad plūmju masu, atkal krēmu, atkal maizi – un tā, kamēr visas sastāvdaļas izlietotas! Dekorē ar rupjmaizes drumstalām.

8

Ļauj kārtojumam savilkties vismaz četras stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!