Citāds rupjmaizes kārtojums – ar plūmēm un maskarpones krēmu
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g rudzu maize
rudzu maize
100 g
100 g sviests
sviests
500 g
500 g tumšās plūmes
tumšās plūmes
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
5 ĒK
5 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
250 g
250 g maskarpones siers
maskarpones siers
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
3 ĒK
3 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pasaules Virtuve
  • Mums ģimenē pieņemts, ka konkrētām kūkām un desertiem ir konkrēti svētki: manā dzimšanas dienā, piemēram, tā ir siera kūka, brālim – "Napoleons", Ziemassvētku vecītim garšo buberts ar ogu mērci, bet 18. novembrī vienmēr ēdam rupjmaizes kārtojumu. Mamma to gatavo ar svaigi blendētām avenēm, maizes drupačas papildinot ar brūno cukuru un kanēli, garšo ļoti labi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šogad nolēmu, ka gribu pati pamēģināt recepti, ko atradu žurnālā "Pie Galda!". Sanāca ļoti labi un iesaku arī citiem!

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Maizes šķēles no abām pusēm apziež ar sviestu un pārkaisa ar 3 ēdamkarotēm brūnā cukura un pustējkaroti kanēļa. Kārto maizi uz cepamās pannas.

    Plūmes noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Liek ogas cepamtraukā, pārkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli, pievieno piciņu sviesta. Žurnālā receptē bija norādīta arī anīsa zvaigzne, bet man tās nebija, tādēļ iztiku bez.

    Maizi un plūmes liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

    Kamēr dziest, gatavo krēmu – saldo krējumu, maskarpones sieru, pūdercukuru un vaniļu saputo.

    Maizi sagriež nelielos gabaliņos, ceptās plūmes sablendē ar rokas blenderi.

    Ķeras pie kārtošanas vienā lielā traukā vai pa porcijām – pirmajā kārtā liek krēmu, kam pāri ber maizes gabaliņus, tad plūmju masu, atkal krēmu, atkal maizi – un tā, kamēr visas sastāvdaļas izlietotas! Dekorē ar rupjmaizes drumstalām.

    Ļauj kārtojumam savilkties vismaz četras stundas.


    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.