Foto: Vida Press
Iebraucot ar karoti maigajā olu krēmā, atklāsies, ka trauciņa apakšā tevi gaida pārsteigums - skābena plūmju mērce. Garšīgi!
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĒRCEI:500 gplūmes200 gcukurs2 TKvaniļas ekstrakts KRĒMAM:5 lielu olu dzeltenumi60 gpūdercukurs+pārbēršanai500 mlsaldais krējums1 ĒKvaniļas ekstrakts1 rīvēta citrona miziņa

Sagatavošana

1

Gatavo mērci. Plūmēm izņem kauliņus, sagriež katru plūmi četrās daļās. Liek visas sastāvdaļas pannā un, ik pa laikam apmaisot, karsē 25-30 minūtes. Noņem pannu no plīts.

2

Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem.

3

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru, līdz masa ir viendabīga.

4

Katliņā lej saldo krējumu, pievieno vaniļas ekstraktu, citrona miziņu un uzkarsē. Noņem katliņu no plīts, tievā tērcītē lej klāt sakulto olu masu, nepārtraukti enerģiski maisot, lai olas "nesaietu pārslās". Kad olu dzeltenumi iemaisīti, katliņa saturu drošības pēc izkāš un iztrin caur sietu.

5

Sagatavo nelielas, karstumizturīgas veidnes, liek uz plāts, kas izklāta ar papīra dvieli.

6

Katrā veidnē liek 2 ĒK plūmju mērces, virsū liek krēma kārtu. Cep krāsnī 40 minūtes, tad izceļ trauciņus no krāsns un pilnībā atdzesē.

7

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar cukuru un, izmantojot pārtikas degli, karsē to, līdz cukurs izkusis un karamelizējies. Ja pārtikas deglis nav pieejams, liek ar cukuru pārkaisīto krēmu maksimāli uzkarsētā krāsnī, kurai uzstādīts grila režīms, un karsē, līdz cukurs izkusis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!