Citronīgi kartupeļi ar tomātiem, olīvām, un fetas sieru
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8 gab.
8 gab. Kartupeļi
Kartupeļi
3 gab.
3 gab. Ķiploka daiviņas
Ķiploka daiviņas
2 gab.
2 gab. Tomāti
Tomāti
sauja
sauja Olīvas
Olīvas
2 ĒK
2 ĒK Olīveļļa
Olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
130 g
130 g Fetas siers
Fetas siers
pēc garšas
pēc garšas Pipari, malti
Pipari, malti
1 sauja
1 sauja Pētersīļi
Pētersīļi
3 gab.
3 gab. Timiāna zariņi
Timiāna zariņi
3 gab.
3 gab. Oregano zariņi
Oregano zariņi
1 gab.
1 gab. Citrons
Citrons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dārzeņu ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Grieķu nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Pagatavo ceptus kartupeļus grieķu gaumē – papildināti ar olīvam, svaigiem zaļumiem, sulīgiem tomātiem un citronu sulā marinētiem fetas siera gabaliņiem, tie ne vien izskatīsies ļoti kārdinoši, bet veidos tiešām izcilu garšu salikumu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru. Zaļumus sakapā. Citronam izspiež sulu, norīvē miziņu.

    Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās, liek bļodā, pievieno šķipsnu sāls, pusi zaļumu, pusi citrona miziņas, pusi citrona sulas, caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas, olīveļļu, samaisa, tad izkārto uz plāts un liek cepties uz aptuveni 30 minūtēm, līdz tie kļuvuši zeltaini.

    Pa to laiku tomātus sagriež gabalos. Atlikušos zaļumus liek bļodiņā, pārlej ar citronu sulu, pievieno atlikušo citrona miziņu, samaisa.

    Fetas sieru sadala gabaliņos, liek bļodiņām, pievieno tomātus, visu pārslaka ar citronu-zaļumu mērci, viegli apmaisa.

    Gatavos kartupeļus liek bļodā vai lielā pannā, samaisa ar tomātiem, olīvām, fetas sieru un pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form